Jaro ukáže, jestli hráči uspějí konečně i na hřišti soupeřů, všechny čtyři výhry totiž mají z domácího hřiště v Boskovicích.

Třetí místo je nakonec vynikající…

Ano, nakonec jsem spokojený s umístěním i s hrou v posledních dvou zápasech.

To, že jste Milovice i Brno smetli jasným rozdílem, je možná trochu překvapením, bylo to víc vaší hrou, nebo úrovní soupeřů?

Určitě to nebyli slabí soupeři, postupně jsme došli na systém, který nám vyhovuje. Je dobře, že tomu nakonec hráči uvěřili a plní pokyny celý zápas.

Také máte dost kvalitních hráčů…

Pro nás je výhodou, když je nás plný počet, neustále střídáme dvě pětky a každá z nich hraje jiným stylem, to je pro soupeře velice nepříjemné. Chvíli brání Koudelku s Paděrou a pak Traxla, který zase hraje úplně jinak.

Soupeři také někdy komentují vaše hřiště jako letiště, se kterým mají problémy.

My jsme si už v přípravě vyzkoušeli různá hřiště a nakonec jsme to riskli a udělali ty maximální rozměry. Ukázalo se to jako dobrý tah, hráči jsou na tom fyzicky dobře a nemají s tím problém.

Není to i jeden z důvodů, proč se vám nedaří venku, kde jsou menší hřiště?

To se ukáže na jaře, já bych z těch proher v Mostě a v Příbrami nedělal závěry, tam jsme nehráli to, co jsme měli. Myslím, že to nebude problém, i v sezoně každý hraje na menších hřištích. Na jaře to bude zajímavé i kvůli tomu, že ve hře budou žluté karty, které se samozřejmě počítají, a taky budou asi některé zápasy kolidovat s velkým fotbalem.

Přestože jste poslední dva zápasy hráli v podzimním a zimním počasí, zdá se, že to na umělé trávě není problém.

Nevadilo to hráčům, ale divákům, kvůli dešti jich taky bylo míň na zápase s Milovicemi, což nás samozřejmě mrzí, ale počasí neovlivníme, to se nedá nic dělat. Každopádně podmínky byly zatím ve všech utkáních regulérní a dalo se to v klidu odehrát.

Už je jasná jarní termínovka zápasů?

Zatím nevím, kdy se bude hrát.