"Senzace. Že vyhrajeme, to soupeř určitě nečekal. Vždyť Vlašim je v semifinálové sérii jednoznačným favoritem,“ liboval si po utkání manažer blanenského oddílu stolních tenistů Pavel Voráč. Odveta se hraje v sobotu ve Vlašimi. Pokud domácí vyrovnají, o postupujícím do finále první ligy rozhodne v neděli ve Vlašimi třetí zápas.

Před prvním semifinále nebylo v podstatě co řešit. Alespoň podle výsledků ze základní části. Vlašim vyhrála v sezoně obě vzájemná utkání s Blanskem. V Blansku 6:4 a doma drtivě 9:1. Aby zápas neskončil remízou hrají se v play-off jen dvouhry.

V té úvodní sice prohrála domácí Suková s vlašimskou jedničkou Polákovou, ale její týmové kolegyně Jirůšková s Ševčíkovou záhy otočily skóre. Jirůšková nejprve porazila 3:1 Jírovou a v pětisetovém dramatu i Polákovou. „V dalším pětisetovém nerváku vyhrála Ševčíková, když přemohla Keroušovou. Po tomto zápasu jsme vedli už 3:1,“ popsal napínavý vývoj úvodního semifinále Voráč.

Dorazit rozhozeného soupeře mohla Suková, jenže v koncovce nestačila na Keroušovou a prohrála 2:3. Vlašim se tak dotáhla na rozdíl jediného bodu.

Pak přišel na řadu zlomový zápas domácí Ševčíkové s Jírovou. „Veronika si na soupeřku moc nevěřila. V základní části ji Jírová porážela. Jenže tentokrát zahrála Veronika životní zápas a vyhrála 3:1,“ řekl Voráč. Blansko tak získalo rozhodující náskok.

V poslední dvouhře pak ještě Jirůšková porazila 3:1 Keroušovou a mohla s ostatními slavit překvapivou výhru nad favoritem. „Další semifinále se hraje v sobotu ve Vlašimi. Pokud vyhrajeme, postoupíme do finále play-off první ligy. Když zvítězí Vlašim, rozhodne o finalistovi třetí zápas. Ten se bude hrát hned v neděli opět ve Vlašimi,“ upřesnil Voráč.

Semifinále 1. liga ženy

ČKD Blansko A – SKST Vlašim 5:2

Body: Jirůšková 3, Ševčíková 2, Suková 0. 

Stav série: 1:0.