Ten sestavil tým výhradně z vlastních vzpěračů, zlato získali i bez posil odjinud. Družstvo tvoří Petr Mareček, Lukáš Liška, Miroslav Parolek, Ondřej Hovjacký, Jan Dvořák a Tomáš Procházka. V sobotu uzavřou vzpěrači sezonu domácí Velkou cenou Boskovic O pohár starosty. Akce se zúčastní sedm týmů včetně hostů ze Slovenska.

Vyhráli jste s juniory mistrovství republiky…

Je to životní úspěch, poprvé v historii. Loni bylo finále u nás a vzala nám titul Ostrava, letos to bylo v Ostravě a vzali jsme jí ho my. Byl to boj, ale zvládli jsme to.

Přitom jste si na rozdíl o dalších týmů vystačili s vlastními odchovanci.

Dělám sport jen se svými lidmi, nakupovat sportovce, to mi nic neříká. Nechci to zakřiknout, ale pokud se nic nestane, bude tohle družstvo takhle dobré ještě tři roky. Ostrava měla jednoho vzpěrače ze Zarembovy školy, Holešov měl asi tři posily. Havířov byl zase diskvalifikovaný kvůli tomu, že nestihl čas pro vážení, takže byl diskvalifikovaný, přitom to mají kousek.

Hlavním článkem týmu je Petr Mareček.

Mareček je hvězda, která pojede příští rok na mistrovství světa do 17 let do Peru. Limity jsou tvrdé, ale já věřím, že to zvládne.

Bez něj by asi zlato nebylo, ne?

Všichni se strašně zlepšili, ale bez Marečka by zlato nebylo.

Loni měl problémy se zády, to ho už netrápí?

Pořád má problémy s vnitřním svalstvem okolo páteře. Teď o víkendu na Poháru starosty se bude šetřit.

Loni u vás vyhrála Ostrava, vy jste byli letos až druzí a finále jste vyhráli v Ostravě, nebylo nakonec výhodou to, že jste nezávodili v domácím prostředí?

To bych neřekl, naopak, domácí prostředí vítám, kluci se chtějí ukázat a předvádějí nadstandardní výkony.

V sobotu pořádáte tradiční Velkou cenu Boskovic O pohár starosty…

Tím zakončíme sezonu, přijede sedm mužstev, doufám, že vyhrajeme a že porazíme i Krásno, na které jsme bez Marečka nestačili v Ružomberoku. Všechny na tuto akci zvu.