Projevila se větší zkušenost domácího celku, který hraje Nike ligu žen Brněnského svazu malé kopané už pátý rok. „Hrajeme mnohem kratší dobru, byl vidět rozdíl ve vyspělosti individualit, brněnské holky mají lepší schopnosti, zpracování, přihrávky, vědí o sobě. Ještě nejsme tak vyhrané, na nás bylo i velké hřiště. Chce to čas a třeba se taky takhle posuneme," doufala hostující hráčka Kateřina Zoubková.

Právě ta vstřelila v páté minutě úvodní branku Seňoritek, jenže pak už skórovala pouze Proklatě dobrý kuřata. „Holky jsme vůbec neznaly, tedy aspoň já, z toho zápasu nejde vůbec soudit, kde jsou výkonnostně. Zaslechla jsem, že nehrají tak dlouho, zatímco my jsme v lize asi pátý rok. Ze začátku jsme taky sbíraly zkušenosti, teď jsme se ustálily do týmu, který máme," podotkla brněnská kapitánka.

Ve čtrnácté minutě srovnala Markéta Mejzlíková, která ještě do poločasu zkompletovala hattrick. Vítěznou trefu si v sedmnácté minutě připsala Zuzana Nedvědová. „Výsledek se sice zdá být jednoznačný, začátek byl však z naší strany takový vlažný, vždycky nám deset minut trvá, než se rozehrajeme, seznámíme s povrchem a podobně. Myslím si, že nám pomohlo, když jsme dostaly první gól, pak jsme sepnuly a uvědomily si, že můžeme klidně prohrát. Potom už to šlo samo," přiblížila obrat v utkání Kallová.

Na hattrick dosáhla po přestávce také Šárka Hrabáňová, druhou branku vsítila Nedvědová a skóre uzavřela v poslední minutě Zuzana Čelková. Odveta se uskuteční na jaře v Boskovicích, opět před utkáním Blanenska s Brnem v DRFG Superlize malého fotbalu. „Potenciál určitě v našem týmu je, holky jsou mladé a myslím si, že když se zlepší tréninky a dáme tomu čas, bude to dobré," vyhlížela Zoubková.

Projevil se rovněž rozdíl v kvalitě soutěží, které Proklatě dobrý kuřata vévodí. „Poslední zápas v naší lize ukázal její úroveň, prohrály jsme poprvé asi po roce. I když holky v naší lize známe, stejně je to o rozpoložení, v jakém na hřiště jdeme. Blanenský svaz vůbec neznám, nevím, jaké jsou tam holky, nebo zda jsou chlapi srovnatelní s našimi," poznamenala Kallová.

Finálový ženský dvojzápas o titul mistryň České republiky v malém fotbalu představuje novinku, která se patrně do budoucna rozšíří i do dalších regionů. „Projekt je super, akorát považuji za strašnou škodu, že jsou jen dvě ženské soutěže v republice. Velký fotbal se hraje skoro všude, je víc rozšířený, mně se však malý fotbal zamlouvá víc v mém věku a s mými časovými možnostmi. Byla bych ráda, aby soutěží přibylo a mohly jsme si zahrát proti víc soupeřkám než jen z Brna," doplnila Zoubková.

Proklatě dobrý kuřata Brno – FC Seňoritky Černá Hora 9:1 (5:1)

Branky: 14., 18. a 27. Mejzlíková, 24., 38. a 50. Hrabáňová, 17. a 43. Nedvědová, 60. Čelková – 5. Zoubková. Rozhodčí: Vašík. 

Proklatě dobrý kuřata: Klára Janštová – Nikola Kallová, Šárka Hrabáňová, Alexandra Tichá, Zuzana Čelková, Michaela Malá, Renata Peschelová, Markéta Mejzlíková, Zuzana Nedvědová.

Seňoritky Černá Hora: Zita Švarcová – Anežka Lukschová, Žaneta Pražanová, Michaela Kocmanová, Kristýna Vidourková, Monika Žilková, Iva Stejskalová, Helena Svobodová, Kateřina Zoubková, Dominika Vladíková, Zuzana Machorková, Jana Sokolová.