„Turnaj měl slušnou úroveň, pomohla i nová palubovka," říká. V napínavém finále porazil o gól výběr pražských hráčů Bída s nouzí Legendy Znojmo a zaslouženě oslavil turnajový triumf. Domácí nasadili do boje svoje áčko a Atlas Legends, za který nastoupili bývalí hráči. Tento tým sice zkušeně šetřil síly častým střídáním, přesto vypadl už v osmifinále po prohře s Richmondem 2:7. A tým Atlasu skončil ve čtvrtfinále, kde ho porazila 5:2 Telč.

O turnaji nebylo moc slyšet, ale nakonec přijely kvalitní týmy…

Propozice jsme měli hotové až někdy 30. listopadu. Měli jsme deset týmů a bojovali jsme ještě o dva, to se nakonec povedlo, dvanáct týmů je ideální počet. Úroveň hodnotím velice dobře, jsem rád, že po minulém ročníku, kdy to trochu vybouchlo a bylo fakt málo mančaftů, se to letos povedlo.

Byla ve hře i možnost, že Atlas Cup nakonec nebude?

To jsme si nepřipouštěli, je to 17. ročník, chtěli jsme zachovat tradici, pak bychom se k tomu těžko vraceli. I kdyby bylo málo týmů, třeba šest, tak bychom hráli.

Jak se hrálo na novém povrchu?

Palubovka také pomohla přilákat některé týmy. Je to nový povrch, nové boty na něm nekloužou, kdo má staré, může mu to klouzat, ale oproti starému povrchu je to velký rozdíl.

Zato mantinely se kácely…

To je pravda, mantinely už mají něco za sebou, hodně padaly, nedrží tvar.

Vyhrál podle vás hlavní favorit?

Bída s nouzí sem jezdívala, ale myslím, že nikdy nevyhrála. Jirka Buchta, který za ně chytal, už vyhrál s Technickými službami, s tímto týmem myslím ne. Vyhráli zaslouženě. Znojmo a Bídu jsem také tipoval na finále.

Nasadili jste dva týmy, jeden skončil v osmifinále, druhý ve čtvrtfinále.

Náš Atlas byl poskládaný z hráčů, kteří hrají základ, a z hráčů Orla, kteří hrají Orelskou ligu. Chodí s námi trénovat a to, že si mohli zahrát s kvalitními týmy, je pro ně i poděkování. Atlas Legends jsou možná trochu zklamaní, ale asi neměli nějaké velké ambice, chtěli si hlavně zahrát. A ta odpolední skupina byla opravdu velice těžká. Tam se čekalo, že někdo z ní vyhraje.

Jaká je situace v Atlasu po sérii sestupů?

Před sezonu se spadlo do jihomoravského přeboru, hraje se ta nejnižší soutěž, teď jsme udělali nějaké body, takže jsme z osmi čtvrtí. Dost nám pomáhá, že chodíme trénovat s Orly, takže bývá kolem dvaceti lidí na tréninku. Bohužel nám chybí i lidi na trénování. Máme mladší žáky, starší žáky, dorost a děláme to v jednom a půl člověku s Josefem Jalovým.

Máte představu, jak to bude s týmy dál?

Pořád chceme držet aspoň tyhle tři týmy plus začít třeba s přípravkou, abychom zachovali kontinuitu. Začít s dětmi pracovat. Zkusit třeba spolupracovat se základními školami. Tato sezona je spíš taková stabilizační. Chceme, aby florbal bavil muže i žáky, to je základ, pak můžeme uvažovat o postupu zpátky do jihomoravské ligy.