Kromě absolvování celého závodu (7 etap s cílem vždy v Lomnici u Tišnova) je možné běžet i jakoukoliv etapu nebo půlmaraton, který je součástí posledního dne. „První a závěrečná etapa startuje v Lomnici u Tišnova. Ostatní postupně v Boskovicích, Blansku, Tišnově, Olešnici a Bystřici nad Pernštejnem," upřesnil Daněk.

Letošní čtyřiadvacátý ročník ozdobí událost světového formátu. Přijede německá běžkyně Sigrid Eichner. V září oslaví sedmdesát šest let a je počtem absolvovaných maratonů a ultramaratonů světovou rekordmankou. Na Moravu nedorazí poprvé a také letos ji zde čeká obvyklých sedm maratonů v sedmi dnech. Přitom ten šestý bude v její kariéře už dvoutisící. „Jejím nejdelším nonstop závodem byl běh dlouhý 145 mil z Birminghamu do Londýna, který dokončila za 44 hodin v roce 1998. Závodila ve 40 různých zemích světa, šestkrát se zúčastnila La Transe Gaule ve Francii. Ve Spojených státech dokončila úspěšně i legendární Badwater Ultramarathon," zmínil několik úspěchů německé běžecké legendy Daněk.

Na Moravském Ultramaratonu Sigrid Eichner běžela poprvé v roce 1993. „MUM nabízí vše, co se mi líbí. Zážitek z výkonu jako super cena. Jsou tu milí lidé, divoké běžecké trasy, příroda, krajina, cesty, dobré jídlo, přátelé a rodina," dodala běžkyně.