Trasa závodu vede z větší části do kopce, z Kunštátu kolem Makova přes Petrov až do Rudky. Končí prudkým sešupem zpátky do Kunštátu. Způsobem start-cíl vyhrál Vojtěch Grün z Okrouhlé. „Běželo se mi dobře, déšť mi nevadí. Otáčel jsem se a nikdo mě nedobíhal," uvedl v cíli Grün. Doběhl ho až v cíli otec Gustav Grün, který byl o minutu pomalejší. Vojtěch Grün zvítězil, přestože den předtím absolvoval šestihodinový závod. „Chvilku mně trvalo, než jsem se rozběhl, měl jsem ztuhlé nohy. Včera jsem byl na šestidenní štafetě v Rakousku s týmem Univerzity Brno. Vyhráli jsme, ve čtyřech jsme uběhli 98,5 km," popsal vítěz.

Třetí doběhl do cíle petrovický Jiří Dvořáček, který také vede po dvaceti závodech Okresní běžeckou ligu.

V ženách patřil závod stejně jako všechny tři předchozí ročníky domácí běžkyni Miladě Barešové. Trať jí evidentně sedí, celkově skončila šestá, před druhou ženou Zdenkou Komárkovou měla náskok skoro šest minut.

Po mokrém závodu odměnili pořadatelé závodníky vynikající polévkou, ta přišla opravdu vhod. V Kunštátě bylo vidět i podle spokojenosti běžců, že dobře připravený závod nezkazí ani nepřízeň počasí. „Doufáme, že se trať líbí, je to celkem pěkný okruh, to sem možná lidi táhne. Je zde přátelská atmosféra, to nám bylo řečeno, i solidní zázemí díky vstřícnosti města a školy. To všechno snad dává závodu dobrou atmosféru," vysvětluje Formánek. Ten závod také absolvoval, ale k pořadí se moc vyjadřovat nechtěl. „Byl jsem někde na konci pole, ale účast byla povinnost," smál se.

Běžecká liga právě mohutně finišuje, co víkend, to závod. V sobotu Běh kolem Klostermannovy studánky, další víkend Hořická rokle. V listopadu pak letovický Běh okolo přehrady Křetínky a Běh za jedovnickým kaprem a celý seriál uzavře v prosinci Mikulášský běh v Okrouhlé a poslední závod sezony Hraběnčino běhání v Petrovicích.

Kunštátská desítka - závod OBL na 10 km

Muži: 1. Grün Vojtěch, AC Okrouhlá, M, 39:38, 2. Grün Gustav, AC Okrouhlá, MV 40, 40:35, 3. Dvořáček Jiří, Petrovice, MV 40, 41:19…

Ženy: 1. Barešová Milada, Kunštát, 42:30…