Pořadatelům přálo i krásné slunečné počasí. Poprvé běžely také děti, jejich kategorie běžecké odpoledne v areálu ASK Blansko otevřely. Po nich na trať vyběhla skupina výkonnostně slabších závodníků.

Po půl šesté odpoledne poslal startér Michal Král na trať hlavní běh. V něm od začátku dominoval blanenský Jan Kohut. Dvanáct a půl okruhu atletického oválu obkroužil sám a opravdu rychle. Do cíle přiběhl v rekordním čase 15:21, svůj loňský vítězný čas vylepšil o třináct sekund. „Běželo se mně dobře. Vzhledem k tomu, že jsem byl rychlejší než loni, vypadá to, že forma je dobrá," usmíval se v cíli vítěz.

Hlavní závod běžela šedesátka sportovců. Potvrdil se tak letošní trend, běžecké závody opět překonávají rekordy v počtu účastníků, zájem o běh tedy stoupá. „Těší mě, že ten nárůst není jednorázový, že ti lidé, kteří přibyli, objíždí i další závody," poznamenal Vrtílka.

Okresní běžecká liga pokračuje nabitým programem. Už v úterý odpoledne odstartuje v Boskovicích druhý největší běžecký podnik na Blanensku Běh za sedmizubým hřebenem. A pořadatelé čekají překonání loňské účasti. O týden později, znovu v úterý, pokračuje historie nejstaršího běžeckého závodu na Blanensku. 54. ročník Běhu Černou Horou už je připravený. A úterní termíny dodrží běžecká liga i následující tři týdny při tradičních silničních bězích Hraběnka Cup.