Pod porážkou Pro-Staticu je podepsána především neschopnost víc se prosadit proti hlubokému obrannému bloku hostů. Podařilo se to jen Ondřeji Paděrovi, který dal dvě branky, Davidu Bednářovi a Lukáši Panovskému. „My jsme do nich od začátku bušili. Nastřelili jsme pět tyček a mohli jsme vést devět deset tři, a bylo by hotovo. Oni zalezli před vlastní branku a chodili do brejků. V první půlce je taky hodně podržel brankář. To rozhodlo, ale musíme vidět, že jsme taky udělali moc chyb, které oni trestali. Pro nás se ale vlastně nic neděje, navrch do druhé ligy bychom stejně nešli,“ řekl kapitán mužstva Vítězslav Bárta.

Ilustrační foto.
Hokejisté Březiny promarnili šanci porazit favorita z Hodonína

Vyškovský tým, který se odhlásil ze druhé ligy, se po špatném začátku nenápadně šplhá tabulkou nahoru. V Blansku prodloužil šňůru bez porážky na pět zápasů, přičemž čtyři byly vítězné. Hlavní důvod je nasnadě. Do sestavy se postupně vracejí kvalitní hráči. Jaromír Grim si v Drnovicích zahrál i nejvyšší soutěž velkého fotbalu, Michal Sečkář aktuálně hraje za třetiligové áčko MFK Vyškov. „Ještě ve středu jsem měl pro zápas jen šest hráčů, ale nakonec se to sešlo a sestava byla dobrá. Takoví hráči jako Grim a Sečkář mužstvo dokáží zvednout a navíc nám už potřetí za sebou výborně zachytal brankář Erik Jünger,“ upozornil trenér Amoru Josef Lička starší.

Blanenští od začátku spustili futsalový kvapík a Lička uznává, že už tehdy se mohl lámat chleba. „Oni nastřelili pět tyček? Je to možné, my jenom tři. (úsměv) Ale je pravda, že kdyby v prvních pěti minutách domácí vedli 5:0, nikdo by se nedivil. Zamkli nás a my jsme nevěděli, kam dřív skočit. Ale postupně jsme si na jejich rychlost a kombinaci zvykli a začali jsme přecházet do rychlých brejků, které se nám dařilo zakončovat. Ve druhém poločase už domácím viditelně ztráceli síly, protože v poli byli jen v pěti lidech. My jsme pak chodili třeba i tři na jednoho obránce,“dodal k kouč Amoru.

Ilustrační foto.
Hledají znojemského sportovce roku. Lidé už mohou posílat nominace

Po porážkách obou vedoucích týmů tabulky se tedy letošní závěrečná pointa divize nemění. V pátek bude na pořadu podzimní finále Pro-STATIC Blansko - FC Kloboučky. V hale v Údolní ulici bude výkop ve 20.45 hodin. Tento zápas zároveň odstartuje odvetnou část soutěže. Ta ale bude pokračovat až v novém roce. Třinácté kolo bude na pořadu od 11. do 13. ledna.

Pro-STATIC Blansko - Amor Vyškov 4:11
Poločas: 3:3. Paděra 2, Bednář , Panovský Lukáš - Grim 3, Sečkář 3, Ohanyan 2, J. Lička, Martínez, Fialka. Rozhodčí: Šišma, Soukupová.
Blansko: Veselý - Pšikal, Bárta, Bednář, Panovský, Paděra.
Amor: Jünger (Barbořák) - Henek, Martinéz, Ohanyan, J. Lička, Chubirka, Gottvald, Fialka, Sečkář, Grim.