Jak se vám dařilo v trialu ve světovém poháru?

Jel se tam nový systém. V mé kategorii bylo 49 jezdců rozdělených do čtyř skupin, z každé postupovali dál jen tři nejlepší. Spousta výborných jezdců vůbec nepostoupila, mně se to povedlo ze třetího místa. Škoda že to pak nevyšlo.

Co se stalo?

Další den se jelo semifinále, kde byly sekce ještě těžší, do finále postupovalo z 25 pouze 6 jezdců. Ještě vloni to bylo osm, to bych postoupil, protože jsem byl teď osmý.

To vás muselo mrzet…

Uteklo mi to o jeden bod, postupovali s jedenácti body, já jsem měl dvanáct, ale hlavně jsem ho udělal kvůli dětinské chybě na poslední sekci, to mě hodně mrzelo. Ve federaci UCI se totiž počítá i dotek ochranné lyžiny a pedálu. Ale osmé místo je i tak pro mě úspěch. Zvlášť v tomto systému, který je opravdu nevyzpytatelný, každá chyba rozhoduje, a taky vzhledem k tomu, že závodím hlavně v biketrialu.

Co vás ještě čeká?

Čeká mě v trialu ještě světový pohár v Belgii v Antverpách, tam bude i disciplína na rychlost speedtrail, na to se hodně těším, nebo mistrovství světa v trialu v Andoře. V Biu se mistrovství světa a Evropy jelo, teď už je všechno taková nástavba, můžu si to užít.

A co biketrialové mistrovství republiky?

Asi nějaké závody pojedu, pokud se nebudou krýt s akcemi UCI, ale není to pro mě priorita, bodově už ani nemůžu dotáhnout ty přede mnou, takže titul mistra republiky určitě nezískám, ten by měl vyjet Martin Kakáč.

Co je nového v oddíle?

Kluci trénují, musím pochválit hlavně ty mladé, a intenzívně pracujeme na trial parku. Nějaké změny už jsou vidět, ale ještě to zdaleka není hotové, chtěli bychom z toho mít do roka do dvou pořádné tréninkové místo. Velké plány máme do nového roku, chceme pořádat závody, nalákat nové členy. Budeme i na dnu pro děti v Nemocnici Blansko 5. září.

Je pravda, že se zúčastníte i Blanenské desítky 12. září?

Tam budu, ale jako běžec.

Máte nějaké ambice na umístění?

To nemám, myslím, že bych měl začít víc běhat, těším se na to. Zkoušel jsem ze závodů akorát běh na Hořice se soudkem a to nebylo tak špatné.

Tak fyzičku asi máte dobrou…

To ano, ale ono taky záleží, jak člověk jezdí, já se třeba nenadřu tolik jako někdo jiný s lepší fyzičkou. Dá se jezdit lehce a zbytečně neskákat na místě. Trial není jen o fyzičce.