Ledovka je také u odbočky mezi obcemi Žďárná a Ludíkov. Kvůli sněhu je stále zavřená silnice z Drnovic do Podomí pro auta nad dvanáct tun.

Podle webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje je provoz vlaků a autobusů v regionu bez omezení.

V boskovické Husově ulici se ve středu srazila tři auta. Jeden z řidičů z místa nehody ujel. „Při střetu se nikdo nezranil," informoval dopravní web policistů. V Doubravici nabouralo osobní auto do sloupu.

Řidiči měli ve středu po osmé večer problémy mezi Žďárnou a odbočkou na Sloup, kde byla ledovka. Ta zkomplikovala provoz i na hlavním tahu v regionu silnici I/43 u obce Lipůvka, kde uvízl kamion. „Kvůli tomu musela být doprava v tomto úseku řízena kyvadlově," uvedl Květoslav Havlík ze společnosti Kordis, která zajišťuje integrovanou dopravu v kraji.

Zpoždění hromadné dopravy

Kvůli sněhu na Boskovicku zůstala stát autobusová linka 262. Po deváté večer se už situace na silnicích i železnici zklidnila. „Vlaky jely až na rychlík R13/817 s minimálním zpožděním," informoval web integrovaného dopravního systému Jihomoravského kra­je.

Se sněhem měli řidiči problém už od středečního rána. Kamion zablokoval silnici mezi Sloupem a Němčicemi na Blanensku. Neprůjezdná byla dopoledne také cesta mezi obcemi Ludíkov a Žďárná, kde kvůli sněhu a ledovce uvízlo další nákladní auto. „Než kamiony vyprostila těžká technika, tak tudy autobusy neprojely. Týkalo se to linek číslo 233 z Blanska přes Sloup, Žďárnou a Benešov. A také linky číslo 260 ze Sloupu do Boskovic. Před polednem už byly oba zmíněné úseky průjezdné," řekl Květoslav Havlík ze společnosti Kordis, která v Jihomoravském kraji zajišťuje integrovanou dopravu.