Jednasedmdesátiletý řidič osobního auta značky Peugeot tam vjel do protisměru, kde se srazil se Škodou Felicií, ve které jel manželský pár. Muž i žena utrpěli vážná zranění. „Muže s mnohačetnými vážnými zraněními převezla záchranka na urgentní příjem do Fakultní nemocnice v Brně – Bohunicích. Žena utrpěla také řadu vážných zranění a záchranáři ji převezli do brněnské nemocnice. V nemocnici skončil i starší muž se středně těžkým poraněním," řekla Blanenskému deníku Rovnost mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Třiapadesátiletého řidiče Felicie hasiči z auta vyprostili až poté, co odstranili zdemolované dveře a hydraulickými nůžkami rozstříhali část kapoty. „Proč vjel řidič peugeotu do protisměru, zatím nevíme. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil alkohol. U druhého z řidičů jsme dechovou zkoušku provést nemohli, protože to nedovoloval jeho zdravotní stav," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

V jednom z aut se při nehodě zranil i pes, kterého si na ošetření odvezl veterinář. Místo nehody bylo průjezdné jedním pruhem. Část aut policie odkláněla přes Skalici nad Svitavou.

Škodu na nabouraných autech odhadli policisté na sto čtyřicet tisíc korun.