Při pádu s sebou v úzké šachtě podobné studni strhl lidi pod sebou. Mladá žena utrpěla po pádu z patnácti metů otřes mozku a poranila si břicho. Dalšího muže, který spadl do podzemí zhruba z výšky deseti metrů, odvezli záchranáři se středně těžkým poraněním hrudníku. „Všichni tři zranění byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Spadli ovšem z velké výšky a nedá se vyloučit, že rozsah jejich poranění bude větší," řekla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Stav dvou členů výpravy byl v neděli stabilizovaný. Oba se ještě podrobí vyšetřením na traumatologii. Uvedl to mluvčí brněnské fakultní nemocnice Pavel Žára. Případ vyšetřují policisté, kteří zjišťují, zda byly při speleologické prohlídce dodrženy všechny zásady bezpečného pohybu v podzemí.

Do jeskyně sestoupila v sobotu podle mluvčí jihomoravských hasičů Pavly Pražákové dvanáctičlenná skupina lidí. Dodala, že k nehodě došlo kolem poledne při výstupu z podzemí.

Tragičtější konec měl letos na jaře ve zmíněné jeskyni sestup dvou jeskyňářů. Jeden z nich totiž v hloubce třiceti metrů zkolaboval a při záchranné akci zemřel. Hasiči se do podzemí slanili a staršímu muži poskytli masáž srdce a kyslíkovou masku. „Poté jsme na příkaz přivolaného lékaře muže co nejrychleji vytáhli v lehátku na povrch. Z bezvědomí se však neprobral a po dvou hodinách lékař konstatoval smrt," popsal tehdy průběh záchranné akce mluvčí hasičů David Jirouš.