„U Vážan boural kolem tři čtvrtě na tři dvaačtyřicetiletý motorkář. Srazil se sedmatřicetiletým řidičem škodovky. Motorkář se při nehodě lehce zranil. Příčinu nehody ještě policisté vyšetřují," řekl policejní mluvčí Petr Nečesánek. Dechové zkoušky vyloučily, že by některý z řidičů pil před jízdou alkohol.Dvě podobné nehody se staly v neděli odpoledne v rozmezí půl hodiny. Jedna u obce Vážany na Boskovicku (na snímcích) a druhá mezi Blanskem a Těchovem v lokalitě Žižlavice.

Kolem čtvrt na čtyři vyjížděli policisté a záchranáři k dopravní nehodě do Žižlavice. Tam se střetl třicetiletý muž na motorce značky Kawasaki se stejně starou řidičkou osobního auta Hyundai. V autě jeli další dva lidé. Příčinu nehody ještě policisté vyšetřují. Ani jeden z řidičů nejel pod vlivem alkoholu.

Motorkáře se zlomenou nohou odvezla záchranka do brněnské nemocnice. Řidička auta byla těhotná. Měla z nehody vyváznout jen s lehkým zraněním. Společně s jedním dítětem ji sanitka převezla do nemocnice. „Silnice byla po dobou zásahu záchranářů a hasičů uzavřená. Hasiči zajistili místo nehody proti požáru a vyteklé palivo s olejem zasypali sorbentem," uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.Dvě podobné nehody se staly v neděli odpoledne v rozmezí půl hodiny. Jedna u obce Vážany na Boskovicku (na snímcích) a druhá mezi Blanskem a Těchovem v lokalitě Žižlavice.