Obě auta bourala na mokré silnici několik set metrů za křižovatkou na Olomučany ve směru na Šebrov. V pravotočivé zatáčce před táhlou rovinkou k Novohradskému tunelu. „Čtyřiadvacetiletá žena za volantem Škody Fábie jela ve směru od Blanska. V pravotočivé zatáčce nezvládla řízení, dostala smyk a skončila vlevo mimo silnici. Tam narazila do stromu," řekla k nehodě policejní mluvčí Alice Musilová.

Žena vyvázla z havárie bez zranění, dva spolujezdci na zadním sedadle se však lehce zranili. „Jednalo se o jednapadesá­tiletou ženu a sedmadvacetiletého cizince. S lehkými zraněními skončili v péči záchranářů," dodala Musilová.

Dechová zkouška vyloučila, že by řidička před jízdou pila alkohol. Škodu na nabouraném autě policisté předběžně vyčíslili na třicet tisíc korun.

Na místě zasahovali kromě záchranářů a policistů také hasiči. „U nabourané fabie jsme provedli protipožární opatření. Odpojili baterii a zkontrolovali, zda z auta nevytéká palivo nebo olej. Pomáhali jsme také při vytažení auta zpět na silnici a na místě nehody jsme kyvadlově řídili dopravu," řekl na místě nehody Blanenskému deníku Rovnost velitel zásahu hasičů Petr Studený.

Na stejném místě bourala po smyku na mokré silnici o pár minut později také sanitka, které skončila za krajnicí vpravo ve směru na Šebrov. „Pětačtyřicetiletý řidič vyvázl z nehody bez zranění. Dechová zkouška vyloučila, že by před jízdou pil alkohol. V sanitce nevezl žádného pacienta," dodala Musilová s tím, že škodu na nabourané sanitce odhadli policisté na deset tisíc korun.