Koncert začíná v tamním Saloonu 1870 v sedm hodin večer. „Bude to klasika jako vždycky. Budeme střídat naše skvělé písně s našimi písněmi špatnými," příblížil program vystoupení Ivan Mládek.

Lístky na vystoupení můžou návštěvníci koupit přímo na místě, nebo si je zarezervovat na stránkách westernového městečka. „Většina našich návštěvníků je zvyklá si lístky kupovat až na místě. Tentokrát si je můžou zarezervovat i přes e-mail. Pokud se tento způsob uchytí, tak ho nejspíš budeme využívat i u dalších akcí," uvedla organizátorka koncertu Zuzana Horová.

Kapacita saloonu je podle ní omezená. K dispozici je sto šedesát míst k sezení. „Pan Mládek u nás v sobotu vystoupí úplně poprvé. Jsme vděční, že přijal naše pozvání, a doufáme, že na něj přijde spousta lidí. Všichni jsou srdečně zváni," dodala Horová.

Po koncertu začne country bál, na který je vstup zdarma. Na bálu bude hrát skupina Cvykr. V průběhu večera však vystoupí čtyřčlenný Banjo Band ještě jednou. „Předpokládáme, že roztančené publikum bude při našem druhém vstupu také hopsat, a tak se zaměříme spíše na písničky než na mluvené slovo," uvedl Mládek.

Členové Banjo Bandu zůstanou po bálu ve westernovém městečku a stráví noc v tamním hotelu. „Protože nechci jako kapelní řidič přijít o řidičský průkaz, noc v městečku s radostí strávíme. Tančit ale pro pokročilé stáří nebudeme. Možná jen Jan Mrázek. Má nějaký speciální prášek, po kterém dostane chuť tančit," zavtipkoval Mládek.

DOMINIK ABSOLON