Spolek vznikl teprve před pár měsíci a nyní má sedm členů. Většina z nich jsou učitelé tamní základní umělecké školy. I proto je jednou z hlavních činností spolku vzdělávání lidí v oblasti umění. „Spolek jsme založili letos v březnu, od té doby jsme otevřeli výtvarné kurzy a dramatický kroužek," uvedla zakladatelka spolku a ředitelka základní umělecké školy Marcela Ladecká.

Do kurzů se může přihlásit kdokoliv, docházka není omezena věkem. „Zatím se pomalu dostáváme do povědomí lidí. Mezi žáky tak máme hlavně děti, pro které už nebylo místo v základní umělecké škole," doplnila Ladecká. Dospělým žákům se však členové spolku nebrání.

Kromě podpory uměleckého vzdělání se chtějí věnovat i historickým hudebním nástrojům. A koncert Martina Jakubíčka je první akcí tohoto druhu. „Koncert patří do série vystoupení Českého varhanního festivalu. Jeho hlavním cílem je seznámit lidi s historickými varhany, které sice mohou znát z literatury, ale jejich zvukové kvality zůstávají koncertnímu publiku utajeny," popsala Ladecká.

MARKÉTA PULDOVÁ