Na filmu zaujme už jeho název Untitled Project. V češtině Projekt beze jména. „Jedná se o nezávislý experimentální film. A takový titul to vystihuje. Při jeho tvorbě jsme použili takové množství různých technik a scenáristických kliček, že jsme se na standardním názvu neshodli," odůvodňuje režisér, scenárista a herec Daniel Skřipský.

Snímek je dlouhý zhruba sedmdesát minut. „Začátek bude pro žánr hororu docela typický. Parta lidí přijede do opuštěného domu natáčet amatérský film. Postupně budou čelit různým racionálně nevysvětlitelným událostem. Příběh se bude odvíjet v několika časových liniích, které se postupně skládají v jeden celek," prozrazuje Skřipský.

Gejzír nápadů

I lidé, kteří tomuto filmovému žánru neholdují, si však podle něj při sledování Untitled Projectu přijdou na své. „Rozhodli jsme se využít minimum viditelného střihu. A pohledu z očí konkrétního protagonisty. To už není nic převratného, ale před pěti lety, kdy jsme s natáčením začali, jsme šli do něčeho úplně nového. A jsme rádi, že stále půjde o něco hodně neotřelého," nepochybuje filmař bydlící v Sudicích.

Případného srovnávání se známým hororem Záhada Blair Witch se nebojí. „Od něj se náš film hodně liší. Jak množstvím použitých technologií včetně vizuálních 3D efektů, tak scenáristickými postupy. Navíc tehdy šlo o to, že kameru musela vždycky jedna z postav držet. To bylo nedůvěryhodné. My se realitě přiblížíme více," je si jistý sedmadvacetiletý muž, který na filmu spolupracuje především s Milanem Letochou.

Komorní zkušební projekci neúplné verze filmu chtějí uspořádat začátkem června. „Veškerý materiál máme natočený i sestříhaný. Předběžně proto počítáme s oficiální premiérou v listopadu letošního roku. Ale plány jsou jedna věc a realita může být jiná," nechává si raději zadní vrátka Skřipský.