V prostorách rájeckého letního kina hrála kapela Distant Bells už po třetí. „První koncert jsme tu hráli před dvěma lety, tehdy jsme se zaměřili na skladby z alba The Wall. Podtitulem loňského koncertu bylo album Dark Side Of The Moon a letos je to Wish You Were Here," řekl zpěvák kapely Přemek Dofek.

Pro fanoušky si letos připravili novinku. „Vůbec poprvé jsme na koncertě hráli na aparaturu ze sedmdesátých let. Zvuk je tak syrovější, opravdovější," vysvětlil Dofek.

Koncert ale nelahodil pouze sluchu účastníků, bylo se i na co dívat. Skladby doprovázely působivé světelné a pyrotechnické efekty a také videoprojekce. Areál letního kina pořadatelé také vyzdobili velkoplošnými fotografiemi z alb Pink Floydů.

Na organizaci koncertu pracovali pořadatelé celý rok. „Intenzivně pak poslední tři měsíce. Podílí se na tom velké množství lidí a dělají to ve svém volném čase, pro mnohé z nás je zábava už jen ta samotná organizace akce. Když se potom věc podaří a kapela na koncertě zahraje první tóny našich oblíbených skladeb, je to pro nás taková krásná třešnička na dortu," řekl jeden z hlavních pořadatelů Jiří Müller.

Podle něj na sobotní koncert zavítalo kolem pěti set fanoušků. „Je to o něco méně než minulý rok, ale jsme spokojení. Dnes totiž není úplně ideální počasí, takže jsme čekali, že to bude s návštěvností ještě horší," řekl Müller s tím, že už plánují další koncert na příští rok.