Letos od pátku čtvrtého do neděle šestého srpna si ho fanoušci vychutnají v letním kině v Boskovicích. „Chtěli jsme dát festivalu nový impuls. Po pěti letech už to chtělo změnu. Boskovice budou mít v létě krásně opravené letní kino. Okolí také nabízí spoustu možností využití volného času mezi promítáním. Ideální místo,“ řekl za pořadatele akce Adam Švancar z ČSFD.

Dodal, že návštěvníci festivalu uvidí celkem šest filmů. „K létu patří lehce stravitelné a zábavné filmy. Program zveřejníme v červenci. Vstupné na jednu promítací noc bude dvě stě korun. Na obě pak tři sta korun,“ upřesnil Švancar s tím, že v Boskovicích by se festival měl usadit na několik let.

Vedoucí boskovického kina Tomáš Marvan uvedl, že pořádání festivalu tamní kino zviditelní. „Na promítací noc chodilo v Turnově podle pořadatelů kolem tisícovky lidí. Naše kino se díky festivalu zviditelní a věříme, že přiláká další diváky i na naše další promítání v letní sezoně,“ řekl Marvan.

Československá filmová databáze je nejnavštěvovanější českou internetovou stránkou s filmovou tématikou. Díky své tradici a rozsáhlé uživatelské základně má silnou pozici na českém filmovém trhu. ČSFD.cz má v Praze vlastní filmový sál a pravidelně pořádá předpremiéry a speciální projekce filmových novinek.

Parkoviště u blanenské nemocnice za 19 milionů je téměř prázdné.
Parkoviště u blanenské nemocnice za 19 milionů je téměř prázdné