„Pro pořadatele koncertu nemůže být nice lepšího, než sledovat kytarového mága, jak zvedá publikum ze židlí. A to doslova. Gwyn Ashton svoje kytarová sóla sypal tančícím středoškolačkám přímo pod pódium. Lidé muzikantům tleskali ve stoje. Dvouhodinový drive, který ve vyprodaném Zámeckém skleníku předvedli, byl úžasný," řekl za pořadatele dramaturg Kulturních zařízení města Boskovice Ivo Legner.

Kytarista Gwyn Ashton se narodil ve Walesu. S rodiči se později přestěhoval do Austrálie. Tam ve svých dvanácti letech vzal poprvé do ruky kytaru. „Od šestnácti už hrával po barech, na různých festivalech a motorkářských srazech. Postupně se vypracoval v uznávaného kytaristu," přiblížil hudební cestu bluesového kytaristy Ashtona Legner.

V osmdesátých letech se Ashton přestěhoval do Sydney a se svou kapelou křižoval celý kontinent. „Na pódiích se jako předskokan střídal s řadou bluesových i rockových hvězd, které do Austrálie přijely na turné," dodal Legner.

Od devadesátých let pak Ashton hraje po celém světě. Rozjíždí koncerty například B. B. Kinga, Buddyho Guye, Raye Charlese nebo skupin The Yardbirds či Status Quo. „Postupně se stal miláčkem evropského bluesového publika. V roce 2001 byl vyhlášen třetím nejlepším kytaristou na světě po Jeffu Beckovi a Garry Moorovi," dodal Legner.

Středeční koncert byl dalším z cyklu Jazz-blues-Boskovice. „Smyslem tohoto cyklu je přivést do Boskovic kvalitní jazzové a bluesové muzikanty. Jak zahraniční, tak domácí," upřesnil Legner.