Přehlídku pořádá trampská osada Zmijáci. „Po letošním třicátém ročníku Olešnické kytky jsme se rozhodli, že je třeba dát šanci také mladým začínajícím umělcům a podpořit je. Hudební skupiny i jednotlivci do dvaceti let tak budou při Olešnickém kvítku soutěžit před odbornou porotou, která vybere jednoho vítěze," uvedla mluvčí přehlídky Tereza Dřevová.

V porotě mimo jiné zasedne jeden ze zakládajících členů skupiny Kamelot Vladimír „Pupek" Chromeček. „Mladí muzikanti budou bojovat také o přízeň diváků, kteří hlasováním vyberou vítěze divácké ceny," doplnila Dřevová.

Ti nejlepší získají ceny a možnost vystoupit na jednatřicátém ročníku Olešnické kytky, která patří mezi nejstarší hudební festivaly ve svém žánru u nás. V minulosti se tam představil například František Nedvěd, Jiří Schmitzer, Fleret či Spirituál kvintet.

Olešnický kvítek se uskuteční v sobotu jednatřicátého října od dvou hodin odpoledne v sále kulturního domu v Olešnici. Zájemci o účast se mohou hlásit na e-mailu drevova2@seznam.cz a vojta.mistr@outlook.cz.