S PROHLÍDKAMI GHETTA. Na podobně neobvyklou akci můžou lidé zavítat do Boskovic. Od šestého do devátého července se tam bude konat pětadvacátý ročník festivalu pro židovskou čtvrť. „Snažíme se zaměřit pozornost lidí na tuto unikátní památku. Návštěvníky po čtyři dny čekají koncerty různých žánrů, divadelní představení pro děti i dospělé, filmové projekce, autorská čtení i komentované prohlídky boskovického ghetta," řekla za pořadatele, organizaci Unijazz, Kateřina Kostková. Loni na festival přišlo asi 4300 návštěvníků. Vstupenka stojí 650 korun.

S BRITSKOU LEGENDOU. Zážitek čeká na fanoušky i ve Slavkově u Brna. Zámecký park tam bude desátého června hostit druhý TopFest. „Festival bude postavený na zvučných jménech. Dorazí třeba Marta Jandová, Janek Ledecký a další populární české i slovenské kapely. Chybět nebude ani britská legenda sedmdesátých let The Rubettes," informovala mluvčí Slavkova Veronika Slámová s tím, že se organizátoři i město připravují na zhruba deset tisíc lidí. Do devátého června koupí zájemci vstupenky v předprodeji za 450 korun. Na místě zaplatí o padesát korun víc.

I PRO DĚTI. Hvězdná jména zazáří i v Blansku. Čechomor, Buty, Visací zámek nebo třeba Monkey Business dorazí na druhý Morava Park Fest, který odstartuje čtyřiadvacátého června v zámeckém parku. Akce je určená i pro rodiny, kapely doplní zábavný program. V zámku pro děti připraví dílničky nebo divadlo. V relax zóně si užijí na skákacím hradě. Vstupenka bude do devatenáctého června stát 499 korun, na místě pak 549 korun.

S MÍSTNÍMI. Na zhruba patnáct set návštěvníků se devatenáctého srpna chystají v Rousínově. Tamní Rousfest láká nejen na známé kapely, kterými jsou třeba Morčata na útěku nebo Doga. „Podporujeme i regionální skupiny, jedním z hlavních taháků budou vyškovští Dark Gamballe. Vystoupí i snad nejslavnější blackmetalová kapela v Česku Root," informoval organizátor Jiří Šmehlík starší. Vstupenky budou k mání jen na místě. Za 350 korun.