Kreslit začala už jako malá. „Přivedl mě k tomu táta, kreslili jsme spolu často a mě to hodně bavilo. Potom jsem chodila do blanenské umělecké školy. Tam mě učila Pavla Dvorská, která mi hodně pomohla," říká dívka.

Už na základní škole se účastnila i prvních výtvarných soutěží. „Bylo to nejspíš někdy na prvním stupni. Vím, že jsem vyhrála knížku s pohádkami. Byla jsem hrozně šťastná," vzpomíná.

Nápad vytvořit vlastní výstavu přišel spontánně. „Jednoduše jsem si řekla, že bych mohla něco takového udělat, a začala na tom pracovat. Rájecká knihovna mi byla nejdostupnější a příjemná, a tak jsem zvolila právě ji," popisuje mladá umělkyně. Výstava vznikala déle než rok. Jak napovídá její název, autorka se při tvorbě obrazů (na snímku) inspirovala keltskou mytologií. „Velmi se zajímám právě o mytologie a kultury světa a v té době mě nejvíc bavila keltská," vysvětluje Krajíčková. Obrazy jsou většinou perokresby, v některých případech kombinované s lavírováním.

Kromě kreslení se Krajíčková zajímá i o literaturu a umění obecně. Tomu by se ráda věnovala i v budoucnu. „Opravdu mě baví a nechtěla bych ho opustit. Jak se to bude vyvíjet dál, se ale teprve uvidí," doplňuje výtvarnice.

NIKOLA POLÁČKOVÁ