Třídenní akci pořádala Pedagogická a zdravotnická škola v Krnově. Podle ředitelky krnovské školy Jany Chlebovské byl letošní o ročník velký zájem. „Na festival přijelo dohromady dvanáct škol. Každá si mohla vybrat, ve které ze sedmi kategorií bude vystupovat," upřesnila Chlebovská.

Konkurence na soutěži tak byla velmi silná. „V kategorii populární a muzikálový zpěv bylo přihlášených devatenáct zpěváků a třeba ve vokálním kvartetu bylo dohromady dvanáct souborů," upřesnil Tomáš Pléha. Studenti boskovické střední školy přitom nesklidili na soutěži úspěch poprvé. Festivalu se účastní už několik let. „V posledních letech se umisťujeme na předních místech a každý rok se nám nějaké to první místo podaří," dodal Pléha s tím, že se už těší na jubilejní čtyřicátý ročník v Brně.Dvě první místa, jedno druhé a třetí. Studenti ze Střední pedagogické školy Boskovice ovládli hudební festival středních škol v Krnově. Devětatřicátého ročníku se zúčastnilo téměř tři sta nadaných hudebníků a zpěváků z celé České republiky.

OCENĚNÍ STUDENTI

Marie Smolíková – klasický zpěv – čestné uznání

Martina Holková – muzikálový zpěv – čestné uznání

sextet Šmydlinky (Martin Kupsa, Martina Španělová, Andrea Vymazalová, Tina Ghaloomová, Jiří Horák, Marie Smolíková zpěv) – 3. místo

kvartet (Martina Holková, Nikola Richterová, Dominik Pernica, Martin Štěpánek) – 1. místo

Tina Ghaloomová – klavír a varhany – 1. místo

Martin Štěpánek – klavír a varhany – 2. místo

GABRIELA CHLUPOVÁ