Minerva proti Blansku odehrála další napínavé a hlavně vítězné derby. Jak byste zhodnotil vaši hru?

První třetina byla úplně tragická. Vůbec jsme nebruslili, nebyli jsme důrazní a podle toho to také vypadalo. O přestávce jsme si ale ujasnili, co chceme hrát, a od té doby jsme byli lepším týmem. Díky výhře jsme ušetřili hodně sil.

Šlo spíš o taktické nebo motivační pokyny?

Obojí. Prostě jsem jim řekl, co mají dělat. Trochu jsem zvedl hlas a upozornil je na to, že s tímhle jsme sem rozhodně nepřijeli. Ujasnili jsme si, jak budeme hrát, že musíme víc napadat a že budeme všechno tlačit do brány. To se nám podařilo a utkání jsme otočili.

Trestnou lavici jste obsadili tentokrát celkem třináctkrát…

Ano. Zkomplikovali jsme si to úplně zbytečnými fauly, které naštěstí domácí většinou nepotrestali.

Teď vás čeká finále proti Moravským Budějovicím, které jsou v letošní sezóně hodně suverénním týmem. S čím tam pojedete?

Samozřejmě chceme vyhrát. Na druhou stranu víme, že proti Budějovicím to nebude vůbec jednoduché. Papírovým favoritem jsou samozřejmě oni, ale my se je pokusíme překvapit a co nejvíc jim to znechutit. Máme skvělý tým, který má na to, vyhrát. Hodně bude záležet také na tom, kolik se nás sejde. Hraje se v úterý a všichni pracujeme. Takže se uvidí. Rozhodně se musíme vyvarovat těch zbytečných chyb a vyloučení jako proti Blansku.

Navíc v zápase proti Dynamiters přišlo pár zranění…

Prachař má nejspíš něco s kolenem, Látal se žebry, celkem tam máme asi tři nebo čtyři pochroumané. Do úterý je krátká doba, takže uvidíme, jestli se chlapi dají dohromady.

Obranné finálové hry se tedy diváci obávat nemusí?

My jsme s Budějovicemi vždycky hráli hokej a tak to zůstane. Já jenom doufám, že to bude pěkný hokej. Nebudeme zatažení, chceme dávat góly. Nálada v týmu je výborná a hlavně teď už není co ztratit, takže do toho dáme všechno.