Šest těžkých zápasů za třináct dnů mají v nohách po pátku hokejisté Dynamiters. V semifinále vypadli se soupeřem, který proti nim nastoupil po patnáctidenní pauze. „Z toho dvě utkání šla do prodloužení. Dnes už toho měli ke konci hráči dost," uvedl po utkání blanenský kouč Zdeněk Grünwald. První zápas měli Blanenští na ledě Bíteše skvěle rozehraný, ještě devět minut před koncem vedli 4:2, tam se možná lámal chleba. Domácí do konce základní hrací doby srovnali a v prodloužení rozhodl Čikl o výhře svého týmu.

Ve druhém utkání Blanenští také nic nevypustili, jenže neproměňovali šance. A zkušenému soupeři tam naopak padlo skoro všechno. Vyrovnaná první třetina přinesla jednu branku. Ve 13. minutě se trefil Grmela.

Po přestávce Blansko otočilo zápas, po dvou brankách Skácela a jedné Bažanta vedlo před druhou částí o gól. Hosté přijeli s nepříjemnou hrou, často faulovali a dost času trávili i na trestné lavici. I tak se dostali znovu do hry. Na začátku 43. minuty využili přesilovku, o pět minut později druhou a vedli. Naději vrátil Blansku v jeho přesilovce v čase 49:41 Bažant, jehož střela krásně zaplachtila za záda gólmana. Naděje žila něco přes dvě minuty, pak přišel další přesilovkový gól hostů a devatenáct sekund po něm už to bylo 6:4 pro Velkou Bíteš, která si tím pootevřela dveře do finále.

Za domácí sklidil potlesk pouze Skácel, který šikovným hitem sundal soupeře za několik nepotrestaných zákroků hostů, gól už jeho tým nedal.

Dvě minuty před koncem si vzal trenér Grünwald oddechový čas a o třináct sekund později trefil prázdnou bránu při hře bez brankáře hostující Grmela, který tím uzavřel hattrick. „Bohužel jsme se nechali často vylučovat a doplatili jsme na to. Ale rozhodlo asi to, že jsme neudrželi vedení už v tom prvním zápase," myslí si Grünwald.

Za hosty nastoupil i Štěpán Hrůza, který v minulých sezonách nastupoval za Blansko. „Já jsem první zápas nehrál, nastoupil jsem až teď. Na ledě jsme si s bývalými spoluhráči něco řekli, ale rozhodně to nebylo nějak vyhrocené," usmíval se po utkání.

Pro Dynamiters sezona skončila, Velká Bíteš jde do finále, kde se utká s Velkým Meziříčím, které vyhrál i druhý zápas s týmem Warrior Brno.

Dynamiters Blansko – HC Velká Bíteš 4:7 (0:1, 3:1, 1:5)

Branky Blanska: Skácel 2, Bažant 2

Konečný stav série: 2:0 pro Velkou Bíteš