Začátky sezony bývají opatrné. Na blanenském ledě trvalo vzájemné oťukávání jen pět minut a začalo klasické derby. Trochu nervózní, určitě bojovné a s útoky nahoru dolů. Hrálo se hodně do těla, z čehož pramenilo poměrně dost vyloučených na obou stranách. Druhý faul domácích hosté v osmé minutě v přesilovce potrestali. Lukáš Hnilička dostal kotouč mezi kruhy, udělal dva rychlé kroky a prostřelil brankáře Jarmila Vlacha mezi betony. „Vyloučených jsme měli příliš. Jestliže odehrajeme skoro celou jednu třetinu bez jednoho hráče, tak se zápasy těžce vyhrávají,“ konstatoval po zápase blanenský trenér Zdeněk Grünvald.

Hosty gól uklidnil a získali mírnou převahu. Přesto domácí dokázali vyrovnat. V šestnácté minutě se Dynamiters usadili v útočném pásmu, po zmatku před brankou a několika odrazech se dostal k puku Ivo Kuběna a na jeho dorážku už brankář Chvátal nestačil zareagovat.

Začátek druhé třetiny obrázek hry změnil. Trestnou lavici tentokrát víc zahřívali hosté a Blansko se nepříjemně tlačilo před jejich branku. To, že Boskovice neinkasovaly, bylo dílem nepřesné blanenské koncovky, dílem zásluhou výborně chytajícího Chvátala.

Jenže opakoval se paradox z první třetiny. Uhodilo na druhé straně hřiště, když jednu z ojedinělých akcí zakončil Šebek. „Čekali jsme, že derby nebude jednoduché. Byl to upracovaný a odbojovaný hokej. Důležité bylo, že pokaždé, když domácí korigovali skóre, dokázali naši kluci vstřelit branku a jít znova do vedení. Ve třetí třetině jsme náskok udržovali a zaslouženě vyhráli,“ ocenil své svěřence trenér Minervy Svatopluk Vařeka.

Klíčový moment zápasu přišel v polovině třetí třetiny, kdy hosté opět využili přesilovou hru. Krejčiřík pálil dělovku od modré, kterou ještě tečoval jeden z útočníků. K odraženému puku se dostal Karel Benýšek a neměl problém s dorážkou. Blansko opět velice rychle odpovědělo zásluhou Miroslava Berky a vyrovnání viselo ve vzduchu.

Velkou snahu Blanenských ale hosté přežili bez úhony a naopak Krejčíříkem v závěru pečetili vítězství. „Porážka mě samozřejmě mrzí. Ale herní projev si myslím, že z naší strany nebyl až tak úplně špatný. Na tu prohru to nebylo. Řekl bych, že to utkání bylo celkem vyrovnané, ale dáváme málo gólů. To je hlavní problém, ve střeleckých situacích máme pořád tendenci přihrávat místo toho, abychom rychle zakončovali. Druhým jsou ta zbytečná vyloučení,“ posteskl si trenér poražených Dynamiters.

Blansko – Boskovice 2:4

Branky a nahrávky: 16. Kuběna (Kazda, Jílek), 51. Berka (Bílý) – 8. Hnilička (Šebek, Krejčiřík), 34. Šebek (Dufek, Skácel), 50. Benýšek (Bednář, Krejčiřík), 57. Krejčiřík
Rozhodčí: Kohoutek - Bernard, Mikoviny
Delegát: Cambal
Vyloučení: 8:5., navíc Maksa (Bosk.) 10. min.
Diváků: 360