Svou lásku k modrobílému celku si v kruhu svých přátel vybojovala. Posměškům navzdory. Tento týden si za to odnesla kamenný puk. Tedy ocenění projektu Hořká volba, který hledá nejobětavější fanoušky extraligových klubů.

Dvacetiletá dívka se ke Kometě dostala díky rodině. Dědeček a pak také tatínek začali Brnu fandit pro obdiv k legendárnímu hokejistovi Vlastimilu Bubníkovi. „Byl to hlavně dědeček, který o něm vyprávěl. Vždycky mi říkal: Vlasta Bubník je Bůh, pamatuj si to," vzpomíná s úsměvem.

Čtěte také: Zleva doprava a pal! Proti Pöpperlemu se prosazuje nečekaná dvojice střelců

Zápasy stále s dědečkem i otcem navštěvuje. Včetně letošního play-off. „Na prvním zápase jsem byla s dědou, na druhém s taťkou," říká.

Všechny boje modrobílých sleduje vždy v řadách brněnských fanoušků. „Občas to přináší hořké volby a chvíle. Snad nejhorší je, když Brňáci fandí proti Pražákům. Znáte ten sprostý pokřik proti Pražákům. Pražské…" nedokončuje Kikarová větu, která vulgárně haní pražské publikum.

V takovou chvíli nefandí a mlčí. „Několikrát se do mě fanoušci Komety přímo v kotli pustili a vyzvídali, proč proti Pražákům nefandím. Přiznala jsem, že jsem sama Pražák a nehodlám se k tomu připojovat. Naštěstí mě nechali být," přiznává.

Na brněnský kotel však nedá studentka ekonomiky dopustit. „Pokud nejdu s taťkou nebo dědou, vyrazím do něj s kamarády, kteří jsou z Brna, ale v Praze studují nebo pracují," popisuje své návštěvy stadionu.

Dodává, že před letošním play off začala tradiční série popichováním ze strany spolužáků. Právě oni sledují letošní boj z protější tribuny sparťanského kotle. „Vlastně to začalo ještě dřív, než bylo jisté, že Kometa narazí na Spartu. V pondělí to dostalo první hořké obrysy. S kamarádem sparťanem jsem se vsadila, že pokud bude Brno po první třetině prohrávat 0:3, přijdu se mu osobně poklonit do sparťanského sektoru. Nakonec skoro přišel on," naráží na pondělní výhru Brna.

Kováčik: Je to 2:0, super. Ale nehrajeme s Hodonínem…
Přečtěte si: Fronta před DRFG Arenou. Fanoušci Komety se těší na domácí bitvy se Spartou