Ve vyřazovacím boji krajské hokejové ligy proti sobě stojí dravý tým plný šikovný hráčů na straně Warrioru proti užšímu kádru zkušených harcovníků, kteří si prošli i nejvyššími soutěžemi, v týmu Minervy. A Boskovicím play-off maximálně vyhovuje, to se ukázalo i v minulých letech. I když se jim nedaří v základní části, v rozhodujících zápasech využívají svoje zkušenosti. Letos o postupu rozhodli až v posledních kolech. „Play-off se hraje trochu jinak, víc odzadu. A naši hráči tohle umí," ví trenér Minervy Robert Holý.

Čtvrteční zápas mohl dopadnout jakkoli. Od začátku to byl velice vyrovnaný souboj. Boskovice dvakrát vedly, domácí pokaždé srovnali. Na 2:2 dávali několik minut před koncem. „Byl to poměrně hezký hokej, na obou stranách bylo dost šancí," popsal Holý.

První třetina přinesla herní převahu hostů a šance na obou stranách. Branky ale padaly až po přestávce. Hned ve druhé minutě druhé třetiny poslal hosty do vedení tečí Karlíček. Za čtyři minuty využil domácí Tůma přesilovku a vrátil zápas na začátek. V 35. minutě zakončil gólovou dorážkou tlak Boskovic Pelán. Vedením Minervy 2:1 také skončila druhá část.

S výsledkem se hosté spokojili příliš brzo, Warrior tlačil poslední třetinu na vyrovnání. Po šancích se dočkal na konci 57. minuty, kdy využil rychlý brejk Křen.

Na rozdíl od základní části nenásledovaly po základní hrací době nájezdy, ale prodloužení čtyři na čtyři. To začali lépe Brňané, kteří měli výhodu přesilovky. „My jsme s tím naložili tak, že jsme netrefili prázdnou bránu. A jak už to v hokeji chodí, šanci dostane i soupeř," říká Bartoněk. A soupeř šanci využil. Přežil oslabení a ve své početní výhodě vstřelil rozhodující branku Janda. Ten tak královsky odčinil svoje předchozí vyloučení.

Minerva má první cennou výhru z ledu soupeře. „Dnes nám také výborně zachytal gólman Alexa. Bohužel jsme dostali tři desetiminutové tresty," podotkl Holý. Odveta se hraje v neděli v pět odpoledne na boskovickém ledě a zatím není nic rozhodnuto. „Půjde o klíčový zápas, jedeme tam ho vyhrát. Za stavu 0:2 na zápasy by se to už proti takovému soupeři těžko otáčelo," prohlašuje brněnský trenér Bartoněk. „Udělali jsme jeden krok a nic ještě není jisté. Favoritem nejsme, je to pořád padesát na padesát," drží se při zdi Holý. A co by mohlo hrát pro Brno? Warrior má širší kádr a rozhodnout může rychlost jeho hráčů. Točí čtyři pětky. „My hrajeme na tři pětky a teď po vyloučeních s osmi hráči. Doufám, že vydržíme se silami," přeje si Holý.

Boskovice vyhrály titul krajského přeborníka předloni, ve finále si poradily právě s Warriorem Brno. Tenkrát ho smetly 3:0 na zápasy. Letos mají ale Brňané nadějný tým a nechtějí historii opakovat. Mnohem jasněji o tom, kdo si finále zahraje letos, bude v neděli večer. Semifinále se hraje na tři vítězné zápasy.

Ve druhé dvojici překvapilo Velké Meziříčí jasnou výhrou 6:3 na ledě suveréna jihomoravské části soutěže, Velké Bíteše.

1. semifinále play-off krajské ligy

HCM Warrior Brno – SK Minerva Boskovice 2:3 po prodl. (0:0, 1:2, 1:0; 0:1)

26. Tůma PP, 57. Křen – 22. Karlíček, 34:48 Pelán, 66. Janda