Zápasy v týdnu většina týmů moc nemiluje, hráči mají problém uvolnit se z práce nebo ze školy, často se jede daleko a za pár dní je další utkání. Boskovice jely ve čtvrtek jen do Rosic, Blansko až do Brumova, ale jen o kilometrech výsledky určitě nevypovídají. „Byli jsme oslabení, doplnil jsem proto tým o dva hráče z Techniky a jednoho z Břeclavi. Bylo to pro nás klíčové utkání," popsal sportovní manažer Minervy Petr Hrachovina. A jeho tým si to uvědomoval, v Rosicích začal dobře a po 36 minutách už vedl 3:0. Jenže pak přišlo tradiční polevení a domácí ještě ve druhé části ze dvou přesilovkách snížili na 3:2. Boskovice držel nad vodou výborně chytající Zrza.

Do třetí třetiny naskočili hosté už jen se dvěma kompletními pětkami a Rosice se hnaly za vyrovnáním. Místo toho přišly dvě bleskové trefy hostujících hráčů Mráze a Čtrvtníčka a bylo po zápas. Domácí už neměli sílu na výraznější odpor a utkání se dohrálo za stavu 5:2 pro Boskovice. „Dnes rozhodly výkony gólmanů. Doufám, že už konečně vyhrajeme i doma," přeje si trenér Minervy Bohumil Prachař.

Blansko jelo do Brumova, čekala je daleká cesta, menší hřiště a houževnatý soupeř. Přesto drželo skoro celých čtyřicet minut s domácími krok, těm se nedařilo v zakončení. „Bohužel jsme inkasovali dvě sekundy před druhou sirénou a po přestávce, když jsme se snažili srovnat, jsme dostali druhou branku," vrátil se ke klíčovým okamžikům utkání Grünwald.

Dynamiters bojovali, snížili na 2:1, jenže v závěrečné power-play inkasovali potřetí a bylo rozhodnuto.

Jen dva dny mají hráči Blanska na odpočinek. V sobotu přivítají na svém ledě druhé Velké Meziříčí. Kdo bude favoritem, není pochyb, soupeř má přesně třikrát víc bodů než Dynamiters. „Silnější týmy nám vyhovují. Pokud k tomu přistoupíme jako k zápasu se Šternberkem nebo konci utkání v Brumově, bude to vyrovnané," myslí si Grünwald. Diváci se minimálně můžou těšit na atraktivní hokej.

Boskovice hrají doma v neděli, přijede devátý Uherský Ostroh, který má o bod více. „O jedné výhře to není, musíme ji potvrdit a porazit Ostroh. Doma byly Boskovice vždycky silné, teď jsme dali ve čtyřech zápasech šest branek, s tím se vyhrávat nedá," burcuje před zápasem Hrachovina.

Krajská liga

Brumov-Bylnice – Dynamiters Blansko 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branka Blanska: Skácel

Rosice – Minerva Boskovice 2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Branky Boskovic: Mráz 2, Kroupa, Veselý, Čtvrtníček

Příští zápasy

Blansko – Velké Meziříčí – so 23. 11., 18.00

Boskovice – Uherský Ostroh – ne 24. 11., 17.00