Minerva si tak udělala lídra i ze svého příštího soupeře, do čela krajské ligy se totiž po zaváhání Uničova vrátila Velká Bíteš, se kterou hrají Boskovičtí po pauze za dva týdny. „Kluci splnili do puntíku to, co jsme po nich jako trenéři chtěli," pochvaloval si po porážce Uničova sportovní manažer Minervy Per Hrachovina. Ten kvůli zranění Honzeka a Karlíčka ještě vyjednal s Technikou na poslední chvíli dva obránce, aby jich bylo celkem pět.

Uničov byl v zápase v Boskovicích favorit a taky šel v přesilovce po gólu Kavuliče ve 12. minutě do vedení. Ovšem domácí ještě do přestávky dvěma góly otočili vývoj. Hosté se dostávali do šancí, ale domácí brankář Zrza měl svůj den. „Přitvrdili jsme, dohrávali souboje, což dělalo hlavně starším hráčům soupeře problém, to se nelíbí nikomu," popsal taktiku Hrachovina.

Druhou třetinu vyhrál jeho tým 2:0 a na cestě bylo další překvapivé vítězství. I když bylo jasné, že takhle silný soupeř může tříbrankovou ztrátu v poslední třetině klidně stáhnout.

Vyrovnaná poslední část přinesla po gólu na obou stranách a domácí se radovali z dalších tří bodů. Radost Boskovicím může kazit jen to, že o víkendu nehrají a další zápas s Velkou Bíteší je čeká až ve čtvrtek 16. ledna.

To hrají opět doma. „Pauza je pro nás těžká, protože se nám teď herně daří. Velká Bíteš chce hrát hokej, doufám, že nám to bude vyhovovat a potvrdíme, že jdeme nahoru," přeje si Hrachovina.

Minerva se po výhře dostala o dva body před Blansko a v tabulce krajské ligy je devátá. Za Blanskem mají na posledních třech místech už výraznější ztrátu Uherské Hradiště, Uherský Ostroh a zatím nejhorší Rosice.

Krajská liga jižní Moravy a Zlína - 17. kolo: Minerva Boskovice – HC Uničov 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)