Zrza navíc vychytal čisté konto. „Zápas se nám povedl, hráčům i gólmanovi," pochválil své svěřence sportovní manažer a teď i trenér Boskovic Petr Hrachovina. Blansko prohrálo po samostatných nájezdech s Uherským Brodem.

Minerva po prohraném derby vyměnila trenéra. Bohumil Prachař skončil a hráče vedl v Brně Hrachovina spolu s Martinem Světlíkem. „V pondělí jsme se vzájemně dohodli s dosavadním trenérem, že skončí, chemie v týmu delší dobu nefungovala tak, jak jsme si představovali," vysvětlil změnu Hrachovina. Třetím do trenérského týmu bude ještě Tomáš Karný.

Ve čtvrtek jela Minerva na led hodně neoblíbeného soupeře. Warrioru Brno se v posledních sezonách na Boskovice daří, vloni je porazil třikrát v play-off a letos v prvním vzájemném zápase vyhrál v Boskovicích 7:1. Tentokrát si Minerva zápas od začátku pohlídala. Soustředěným výkonem, pozornou obranou a hlavně produktivitou třetí pětky, která byla u všech tří gólů hostů. „Zápasy s Warriorem jsou vždycky na krev, jsem rád, že jsme tu nepříznivou sérii přerušili. Taky jsme mohli hrát na tři kompletní pětky," sdělil k výhře 3:0 na brněnském ledě Hrachovina.

Dynamiters nevyužili euforii z vyhraného derby a v základní hrací době vybojovali s Uherským Brodem pouze remízu. V samostatných nájezdech pak byli šťastnější hosté. „Nejsem spokojený, soupeř sice patří k těm silnějším, ale letos se mu zase tolik nedaří. Scházela nám bojovnost ze zápasu s Boskovicemi, myslím, že si hráči nesáhli na dno," hodnotil kouč Dynamiters Zdeněk Grünwald. V utkání mu chyběl zkušený Petr Látal.

Dynamiters jsou v tabulce krajské ligy desátí, o dva body za Boskovicemi. Vede Velké Meziříčí před Velkou Bíteší a Uničovem.

V sobotu v šest večer hraje Blansko další domácí zápas, tentokrát přijede předposlední Uherský Ostroh. „Doufám, že hráči nic nepodcení, beru to jako povinné vítězství," říká Grünwald. Boskovice hrají také doma, v neděli od pěti hodin se čtvrtou Kroměříží.