Naopak svěřenci trenéra Grünwalda se dokázali prosadit až za rozhodnutého stavu, v derby prakticky neměli šanci. „Výsledek 6:1 odpovídá tomu, jak jsme hráli," usmíval se po zápase trenér vítězů Svatopluk Vařeka.

Hostující kouč musel řešit absenci hned tří klíčových hráčů. Chyběl mu Maksa, Pelikán a z posledního zápasu čtyřbodový Špok.

Roli střelce na sebe hned v první třetině vzali Veselý s Šebkem a podtrhli tak Boskovickou dominanci v úvodní dvacetiminutovce. „Věděli jsme, na koho se máme připravit, i přesto, že jsme měli sestavu takovou, jakou jsme měli, tak první třetina byla z naší strany velice dobrá," těšilo Vařeku.

Ve druhé části se obraz hry srovnal, ale Blansko doplácelo na neproměňování šancí. Ve 27. minutě se prosadil hostující hráč číslo 27, kapitán Matouš, a zvýšil na 3:0. O necelých deset minut později skóroval Panáček.

Do závěrečné části vstoupilo Blansko přesilovkou pět na tři, ale ani ta pro ni nebyla závratnou výhodou. Ve 44. minutě nechal odbít pátou střelou zápěstím opět Matouš.

V derby se hraje nejen o výsledek, ale taky o čest. Blansko se snažilo soupeři znepříjemnit už jasné vítězství do poslední chvíle. V 53. minutě zničil Chvátalovi nulu Tomáš Grünwald zakončením souhry do prázdné.

Poslední slovo však musely mít stejně Boskovice. Dvě a půl minuty před koncem přidal šestou branku Karný.

„Ve třetí třetině už soupeř neměl co ztratit, tak hrál nahoru dolů. My jsme se soustředili na to, abychom se nezranili. Musím kluky pochválit," ohlédl se za závěrem utkání Vařeka.

IVETA BORKOVÁ