Sedm kol čekali hokejisté Dynamiters na první výhru. Tak špatný rozjezd málokdo čekal, byť odešly opory z loňska. Poslední zápasy ale dávají blanenským fanouškům naději.

Doma Blansko po boji padlo se silným Uherským Ostrohem, ve vloženém kole teď překvapilo v Uherském Brodě vítězstvím 5:4. „Minulé úterý jsme si umyli hlavy, výsledky byly takřka katastrofální," připustil kouč Dynamiters Zdeněk Grünwald.

A hráči ukazují, že mají na víc. Lépe napadají i brání a přináší to výsledky. Přitom do Brodu jeli Blanenští v oslabené sestavě, se třemi útoky a dvěma obranami, chyběl Zdeněk Němec, Jiří Vystrčil i Pavel Stejskal.

A navíc Dynamiters po dvou třetinách prohrávali 1:3. Pak předvedli skvělý obrat a zkušeně zahraný závěr zápasu. „Měli jsme puk pod kontrolou a nedovolili jsme soupeři hrát power-play," pochvaloval si trenér Grünwald.

První tříbodová výhra znamená odlepení se ode dna tabulky, kde zůstává po další prohře ve Velkém Meziříčí Uherské Hradiště. A právě Meziříčí přijede v sobotu do Blanska. Od 18.00 se budou fanoušci Dynamiters těšit na případnou první domácí výhru v normální hrací době.

Konec série

Boskovice od začátku sezony vzbuzují velký respekt mezi soupeři. Sedm zápasů, sedm výher, průměr přes čtyři vstřelené branky na zápas. S touhle vizitkou, ovšem v oslabené sestavě, vyrazila Minerva do Kroměříže, která v minulém kole znemožnila Rosice třináctibrankovou kanonádou.

A hosté pokračovali v herním projevu, který je letos zdobí, i na Hané. Po dvou třetinách vedli 2:1 a vypadalo to na prodloužení fantastické série. „Ve třetí třetině jsme bohužel vyrobili dvě hrubky a byl u toho hráč, který je potrestal," popsal trenér a hráč Minervy Tomáš Karný.

Kroměříž si těsné vedení pohlídala do konce zápasu a jako první v soutěži oslavila porážku Boskovic. „Je to škoda, Kroměříž z nás měla evidentně respekt a rozhodně jsme nebyli horším týmem, určitě jsme měli víc šancí," okomentoval prohru Karný.

Prohra může Boskovické mrzet o to víc, že teď mají relativně slabší soupeře, v neděli přivítají od 17.00 doma Rosice, pak jedou do Břeclavi a za další týden hrají doma s posledním Uherským Hradištěm. „Doufám, že si náskok udržíme až do play off," přeje si Karný.

Ve státní svátek v úterý 17. listopadu pak hrají Boskovice druhé derby v Blansku. Domácí budou chtít odčinit hladkou porážku ze začátku sezony.

krajská liga - 8. kolo:

Uherský Brod – Blansko 4:5 (1:0, 2:1, 1:4)

Kroměříž – Boskovice 3:2 (0:1, 1:1, 2:0)