Stejně tak se operativně přizpůsobuje nasazení rozhodčích, tedy ještě v pátek odpoledne se měl hrát pouze jediný zápas. Lipůvka s Letovicemi utkání okresního přeboru odehrají v Brně na umělé trávě v areálu VUT v neděli v 13.15. Stejná situace je i na Vyškovsku, kde okresní svaz také celé kolo odložil.

Podobně je na tom divizní Blansko, které mělo hrát v sobotu doma s Mutěnicemi, podmínky na blanenském hřišti ovšem také nejsou dobré. „Hřiště plave, takže to teď řešíme. Mutěnice s odložením souhlasí, musí to potvrdit ještě STK," uvedl ve čtvrtek v poledne sekretář FK Blansko Petr Dvořák. Večer už bylo jasno. „Mě to strašně štve, chtěli jsme napravit prohru z Hodonína, ale byl jsem na hřišti a stojí tam voda, takže by to opravdu nešlo," oznámil blanenský trenér Michal Kugler.

Blansko by mělo zápas odehrát v náhradním termínu 22. dubna v 17.00. Odložené jsou i zápasy blanenských žáků. Podobně jako v Blansku jsou na tom třeba ve Vilémovicích, kde na hřišti ještě ve čtvrtek ležel sníh.

Krajské soutěže se hrají. Otázkou je, kolik zápasů se odloží. Ráječko nejede do Bosonoh, kde mají podobné problémy s hřištěm jako na Blanensku, utkání se odehraje v termínu 15. dubna v 17.00.

V neděli měl ke šlágru skupiny A I. A třídy přijet do Kunštátu vedoucí tým Líšně B. „My chceme zrušit všechny zápasy, které se měly o víkendu na našem hřišti hrát, je pod vodou," poznamenal trenér Kunštátu Vladan Horák. Vzhledem k tomu, že krajský svaz kolo nezrušil, musí si v Kunštátu počkat na oficiální verdikt v neděli před zápasem. Pokud by rozhodčí nařídili utkání odehrát, mohli by si diváci opět užít „vodního fotbalu". V I. A třídě hraje z týmů z Blanenska doma ještě Bořitov, který přivítá Šlapanice. „Domluvili jsme se, že to odehrajeme na umělé trávě v Boskovicích v neděli v 13.15," uvedl bořitovský trenér Radek Sedláček.

V I. B třídě hraje doma Rájec-Jestřebí. V sobotu odpoledne už bude jasněji v tom, jestli se utkání s Medlánkami uskuteční. Na jihu Moravy je počasí výrazně vlídnější, o sněhu mnohde ani neví. „Po domluvě se soupeřem jede A tým Boskovic do Tasovic, jejich hřiště je připravené," potvrzuje Milan Strya. Stejně tak odehraje Lipovec zápas v Hrušovanech.

Ohrožený je i baseballový zápas Blanska s Frýdkem
-Místkem, který měl otevřít sezonu v Českomoravské lize v neděli odpoledne. „Rozhodne se v sobotu večer, ale hřiště nebylo ve stavu, kdy by se na něm dalo hrát," sdělil trenér A týmu Olympie Ivo Kučera .

Sportovní nadšenci se tak můžou podívat třeba na tréninky amerického fotbalu, do neděle jsou v boskovickém fotbalovém areálu na soustředění hráči z Bílovice Sígrs.

Co je zrušeno?

divize D

Blansko–Mutěnice (odloženo na 22. 4., 17.00)

krajský přebor

Bosonohy–Ráječko (odloženo na 15. 4., 17.00)

kompletní kolo okresních fotbalových soutěží

V ohrožení

I. A a I. B

Kunštát–Líšeň B

Rájec-Jestřebí–Medlánky (oba ne 5. 4., 15.30)

Co se hraje?

I. A, sk. A

Bořitov – Šlapanice (ne 5. 4., 13.15, UT Boskovice)

OP

Lipůvka – Letovice (ne 5. 4., 13.15, VUT Brno)