Získal sto osmnáct bodů. Z redakce si odnesl několik cen, kterým vévodil kopací míč. „To bych se měl ještě na stará kolena naučit pořádně kopat," smál se dvaasedmdesáti­letý muž.

V soutěži jste hodně dlouho vedl. Pak soupeři začali váš náskok stahovat, ale nakonec jste vyhrál…

No, mám velkou radost, že se mi to povedlo. Některé výsledky bylo velmi obtížné natipovat. Zvlášť ke konci fotbalových soutěží. To byla divočina. Měl jsem možná i kus štěstí.

Prozradíte čtenářům Blanenského deníku Rovnost váš úspěšný recept na tipování?

Hodně pečlivě sleduji výsledky fotbalových soutěží. Na internetu nebo v tištěné Rovnosti. A podle toho tipuji. Ne vždy to vychází a člověk musí riskovat. Často je to i o štěstí.

Kterým týmům jste nejvíce věřil?

Spolehlivě mi vycházely tipy na zápasy Vilémovic v I. B třídě. A dá se říct i na Blansko, které je mou srdcovou záležitostí. Ale několikrát mi to kluci pokazili remízou. Za postup do třetí ligy jim to odpouštím. (smích) Na náhodné tipy jsem nesázel. Vždycky jsem o tom přemýšlel.

Co vás na E.ON Tiplize nejvíc baví?

Podle mě tipování výsledků k fotbalu prostě patří. Je to zábava a adrenalin. A také se mi na tom líbí to hecování a špičkování s kamarády, kteří soutěžili také.

Bude vás výhra v soutěži něco stát?

No asi kolegům Zuzákovi a Ťoupkovi budu muset koupit nějakého ruma. Pomáhali mi totiž, když jsem byl v lázních.

Vraťme se k postupu Blanska do třetí ligy. Co na takový úspěch říkáte?

Je to super. Třetí liga v Blansku? Paráda. Já osobně jsem to tipoval už na jaře. Tým byl dobře poskládaný a vedený. Vyšel i tah s veteránem Švancarou, který podle mě mladší kluky pobláznil, a ti pak na hřišti makali na krev.

Třetí liga však bude oproti divizi velký skok. Nebojíte se, že to skončí ostudou?

Z mého pohledu je to o penězích. Kvalitní hráči něco stojí. To je bez debat. Ale já osobně bych to postavil na mladých místních klucích, kteří vykopali postup, a tým doplnil několika zkušenými hráči. Také by bylo dobré obnovit B tým. Máme výborné dorostence, kteří pak často nemají kde hrát. Celkově bych se snažil o to, aby mezi muži hrálo co nejvíce odchovanců.

Na fotbalovém Euru se pozvolna schyluje k závěrečným bojům. Kdo si myslíte, že bude evropským šampionem?

Přál bych to domácí Francii, ale myslím si, že vyhrají Italové. Zatím hrají výborně.