Nedělní déjà vu prožívali fotbalisté Kozlovic při utkání 6. kola divize D. Na domácím hřišti byli stejně jako před týdnem blizoučko kýženým třem bodům do tabulky, nakonec však po nešťastné brance z úplného závěru utkání berou pouze bod za remízu 1:1. Po Tasovicích si tak naprosto stejně šťastnou plichtu odváží i Blansko. To přijelo bez své superstar Petra Švancary, který musel dát přednost komentátorským povinnostem. „Jdeme třikrát sami na gólmana, nedáme to a pak dostaneme jednu šmudlu. Nemůžeme se divit, dobře nám tak," byl po utkání hodně rozhořčen trenér Kozlovic Roman Matějka.

Jeho tým šel do vedení v 19. minutě. Michal Axamit na levé straně pěkně obešel bránícího hráče hostů a byl ve vápně faulován. Z nařízené penalty se Lukáš Kaďorek nemýlil. Kozlovice pak měly více ze hry, nic závažného se ale na hřišti do konce první půle nedělo.

Ve druhém poločase hosté přidali a začali držet míč na svých kopačkách. Ke gólovým příležitostem to však nevedlo, naopak to byli domácí, kdo měl po hodině hry vlastně první čistou šanci zápasu. Schlehr vyslal do samostatného úniku Janoštíka, ten však trefil pouze vyběhnutého brankáře Blanska Jurana.

O chvilku později měl tutovku také Kaďorek, také on ale sám před Juranem selhal, jeho oblouček skončil těsně vedle blanenské brány.

Hosté zahrozili jen pár střelami z větší vzdálenosti. Třetí velkou šanci si pak domácí vypracovali po standardce Kaďorka, Janoštík se však ve stoprocentní pozici po míči hlavou natahoval marně.

Hořké vyvrcholení pro Kozlovické tak nastalo v 89. minutě zápasu. Střílený centr ze standardní situace z hloubi pole zapadl nejspíš po teči až za záda Kadlece, branka byla připsána Přemyslu Fouskovi.

„My jsme hráli dnes víc na půlce soupeře, ten hrál na brejky. Do ohrožení brány jsme se nedostali, protože tam nebylo místo. Kozlovice velice dobře brání. Nezdálo se mi, že bychom byli horším týmem. Šance domácích byly po brejkových situacích. Přinejmenším bod jsme si zasloužili," hodnotil nedělní utkání za Blansko Karel Jarůšek.

Blanenští fotbalisté jsou po sedmi kolech šestí, v sobotu v 16.00 doma přivítají čtrnácté Tasovice.

Divize D

FK Kozlovice – FK Blansko 1:1 (1:0)

Branky: 19. Kaďorek (z penalty) – 89. Fousek.

Rozhodčí: Křenek – Šula, Kolář.

ŽK: Fousek (Blansko).

Diváků: 280.

Kozlovice: Kadlec – Střelec, Martin Král, Dostál, Heger – Hradil (76. Žůrek), Ferko (68. Galetka), Schlehr, Axamit, Kaďorek – Janoštík (86. Nevřela).

Blansko: Juran – Gromský, Šplíchal, Müller – Ullmann (85. Kratochvíl), Fousek, Jukl (76. Chloupek), Kugler, Buchta (54. T. Jarůšek), Šíp – Trtílek.