Po slibném, byť remízovém domácím vstupu do nového ročníku divize s Rosicemi a statečném výkonu v Tasovicích očekávali fanoušci FK Blansko na třetí pokus vítězství. Bohužel jejich soupeř ze Staré Říše potvrdil, že jeho první dvě vítězná vystoupení nebyla náhodná. Po dvou derby ve Žďírci na Doubravou a v Havlíčkově Brodu získal tým z Vysočiny plný počet bodů i v Blansku, kde zvítězil 3:0.

Tak jak sliboval, přivedl nový blanenský trenér Martin Maša další novou tvář. Posílit defenzivní činnost má devatenáctiletý Pavel Imramovský, který první fotbalové krůčky udělal ve Zbrojovce Brno. Do Blanska přišel z MSF Břeclav, před tím hrál v Dostě Bystrc-Kníničky, v mládežnických kategoriích hostoval ve Spartě Brno.

Bohužel právě defenzivní činnost domácím zejména v prvním poločase dost skřípala. Hosté šli po dvaceti minutách do vedení gólem Antonína Plichty, které zvýšil nepříjemnou brankou „do šatny“ Přemysl Severa. „Odehráli jsme velice kvalitní poločas i celý zápas a myslím si, že jsme vyhráli naprosto zaslouženě. Podle mě ten brankový rozdíl měl být daleko vyšší. Mužstvo si určitě zaslouží pochvalu za to, jak jsme domácí jednoduše přehráli. To je pro nás ten hlavní vklad,“ radoval se asistent trenéra Dvořáka Luděk Kovačík.

Manko z první půle domácí ve druhé nesmazali, i když příležitostí k tomu měli několik. Jenže na jejich kopačky se vrátila stará bolest, nízká produktivita v zakončení. „Výsledek je špatný. Soupeř si vytvořil čtyři příležitosti a z nich tři proměnil. My jsme zase asi pět tutových šancí neproměnili. A bohužel před dvěma inkasovanými brankami jsme udělali individuální chyby, kdy jsme soupeři darovali šance jako na zlatém podnose. To, co se nám podařilo doma s Rosicemi, že jsme chyby nedělali, bylo teď naopak. Tím jsme soupeře sami dostali na koně. Doplatili jsme na nezkušenost,“ konstatoval po zápase zklamaný Maša.

Na jaře se Stará Říše zachránila v divizi až v posledním kole hubenou penaltovou výhrou 1:0 nad Rosicemi. Po výsledku v Blansku se v divizi rýsuje nový neočekávaný favorit. V táboře hostů pochopitelně panovala spokojenost a Kovačík netajil, že i pro ně samotné je jejich letošní úspěšné tažení velikým překvapením. „Ale své cíle přehodnocovat nebudeme. Zůstáváme skromní a hlavně nechceme mít starosti se záchranou. My sami jsme z toho rozjezdu trochu zděšení, ale jsme samozřejmě hodně šťastní. Devět bodů, ze tří zápasů, to je doslova famózní úvod. Já se přiznávám, že jsem to vůbec nečekal. Takže jenom chvála hráčům a jsem přesvědčený, že si ty výsledky zasloužili,“ ujistil někdejší výborný československý reprezentant do 21 let s dvěma starty za mužské áčko.

FK Blansko – FSC Stará Říše 0:3

Poločas: 0:2. Branky: 23. Plichta, 37. Severa, 68. Smejkal. Rozhodčí: Vejtasa - Lenfeld, Papuga. DS: Peřina. ŽK: Chloupek, Pšikal - Hekerle, Vacek. Diváků: 225.

Blansko: Záleský – Bokůvka (74. D. Šmerda), Šplíchal, Imramovský, Škrabal - Chloupek, Závodný, Pšikal, M. Šmerda (81. Kratochvíl), Feik - Trtílek (86. Mlčoušek). Trenér: Martin Maša.

Stará Říše: Jícha – Cipruš (31. Šmíd), Ujčík, Príborský, Heide - Severa, Hekerle, Smejkal, Plichta (88. Sobotka) - Vacek (80. Bastl), Kelbler. Trenéři: Vojtěch Dvořák.