Nezastavitelný Paul znovu řádil. Fotbalisté Tasovic hráli první zápas ročníku Fortuna Moravskoslezské divize D před svými fanoušky a hned v něm přivítali nováčka z Blanska, jenž se do divize vrátil po roční anabázi ve Fortuna MSFL. Svěřenci Miroslava Steinhausera se opět museli obejít bez několika hráčů základní sestavy. Důležitý článek týmu, střelec Miroslav Paul však nechyběl a bylo to rozhodně znát.

Tasovičtí ale do zápasu vstoupili prachbídně a po nedorozumění v kombinaci obránce Radka Lašáka a brankáře Jakuba Konvaliny se dostal k míči blanenský útočník Jan Trtílek a nekompromisně zakončil. Hosté tak v Tasovicích už po minutě hry vedli. „Došlo tam k hrubé chybě v obraně a soupeř toho dokázal využít,“ poznamenal k situaci trenér Tasovic Steinhauser.

Tasovické ale gól výrazně nepoznamenal a brzy bylo vyrovnáno. Za sedm minut si pro nedovolený zákrok do předbrankového území došel Miroslav Paul a z následné penalty vyrovnal stav na 1:1. „Podle mne to byla velmi přísně písknutá penalta, ale rozhodčí si to dokázal obhájit,“ uvedl blanenský trenér Martin Máša.

Tasovický trenér však kontroval. „Jasný penaltový zákrok. Soupeř do našeho hráče narazil. Rozhodčí si to jednoznačně obhájí,“ argumentoval Steinhauser.

Tasovice se snažily hrát rychlý fotbal s vysokými přihrávkami, což jim vyneslo ovoce v podobě druhé branky, kdy zůstal Paul zcela osamocený před brankou a střelou pod horní tyč poslal Tasovice do vedení. „Špatně jsme si tam přebrali hráče a Paul toho využil, ale jinak jsme jej hlídali dobře. Penaltu moc neuhlídáte a v dalších šancích byl pokrytý. Opět jsme nasadili dva dorostence, které zapracováváme do kádru, takže si ze situace, že máme po dvou kolech jen bod, nic neděláme,“ dodal Máša.

Tasovice zápas již dovedly do vítězného konce. V závěru však musel střídat zraněný Marcel Blahoudek. „Paul měl chuť. Hrál lépe než v Havlíčkově Brodě a byl mužem zápasu. Trochu nám kalí radost z výhry zranění Blahoudka, který má nataženy sval a odcestoval dokonce rovnou do nemocnice,“ řekl závěrem Steinhauser.

Tasovice jsou po druhém kole šesté a v sobotu se představí v Rosicích.

TJ Sokol Tasovice – FK Blansko 2:1 (2:1)

Branky: 8. Paul (pen.), 20. Paul – 1. Trtílek.
ŽK: 41. Blahoudek, 91. Hrobař – 8. Šplíchal.
Rozhodčí: Soukal – Hovorka, Zaplatilová.
Diváků: 240.

Sestavy
Tasovice: Konvalina – Hrazdílek, Mička, Čermák, Lašák – Blahoudek (89. P. Lapeš), Švejkar (87. Kučera), Horáček, Hrobař – Fukal (67. R. Lapeš), Paul.

Blansko: Záleský – Feik, Šplíchal, Škrábal, Popůvka – Zavřel (82. Němec), Závodný, Kratochvíl (71. Mlčoušek), Chloupek, Šmerda – Trtílek.