Vyškovský MFK uprostřed týdne vyhrál na umělé trávě ligového Uničova 2:0, ale v sobotu na zimním turnaji v Líšni nedokázal přehrát účastníka krajského přeboru Olympii Ráječko.

Proto i hodnocení trenéra Miloslava Machálka jsou diametrálně rozdílná. „Proti Uničovu to bylo příkladně odpracované utkání a zasloužená výhra. Účastníku moravskoslezské ligy jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. S Ráječkem naopak všechny ty věci, které nás šlechtily v minulých zápasech, chyběly. Bylo to mdlé, málo agresivní, bez forčekinku. Spokojený být nemohu, i když soupeř byl velmi dobrý, právě on hrál agresivně, ale my jsme se mu nevyrovnali," řekl po utkáních Machálek.

„Do zápasu jsem šli s pokorou, věděli jsme, že Vyškov ještě neprohrál. Ale nebáli jsme se, máme teď široký kádr a mohli jsme postavit tu nejsilnější sestavu," vysvětlil Bláha.

Ráječko je po podzimu na osmém místě krajského přeboru, jenže v zimní přestávce posílilo, přivedlo hráče, vyměnilo trenéra a před jarní částí soutěže má ambice jít nahoru. Vyškov překvapilo dobrým pohybem a důsledným napadáním vyškovské rozehrávky. Dlouho nedovolilo soupeři založit kloudnou akci a samo posbíralo prakticky všechny v poli odražené míče. Dostalo se také do lepších střeleckých pozic, než měl MFK. „Pánové, zvýšíme aktivitu, je to na půl plynu," volal na hřiště trenér Vyškova.

Olympia byla sice ze začátku lepší, ale šance nevyužila. „V první půlce jsme je skoro nepustili k míči, ale nedali jsme šance. Jednou jsme nastřelili břevno. Takový soupeř vás pustí jen do několika příležitostí, které se musí proměnit," myslí si Bláha.

Vyškov zlepšil hru až v závěru prvního poločasu a hlavně ve druhém, když už si i Machálkovi svěřenci dokázali vypracovat gólové šance. Útočníci v nich ale zklamali a gólovou ránu po skvělém sólu z vlastní poloviny Hodinářovi gólman Ráječka se štěstím a na poslední chvíli vyrazil na roh. „Druhý poločas se to po vystřídání trochu zlepšilo, ale gól jsme nedali, takže musím kvitovat jen to, že jsme taky žádný neinkasovali," konstatoval Machálek.

Ráječko mělo odehrát ještě utkání o třetí místo s Bystrcí, která ve druhé dohrávce remizovala s Rousínovem 1:1. Utkání, které naplánovali pořadatelé na středu, nebude. „Přišli za námi hned po zápase se středečním termínem, my se ale bohužel v ten den nedáme dohromady, hráči mají nastavené služby v práci a další program podle úterních, čtvrtečních a pátečních tréninků," vysvětlil Bláha.

MFK Vyškov – Olympia Ráječko 0:0

Bystrc – Rousínov 1:1 (1:0)

Utkání o konečná umístění:

Finále: Vyškov – Zbrojovka U19 (úterý 18.00 v Brněnských Ivanovicích, ale o definitivním termínu budou kluby ještě jednat.)

O 3. místo: Ráječko – Bystrc – zrušeno

O 5. místo: Líšeň – Rousínov (středa 17.00)

Tabulka turnaje v Líšni

1. Vyškov 5 4 1 0 9:2 13
2. Zbrojovka U19 5 3 0 2 12:7 9
3. Ráječko 5 2 2 1 4:3 8
4. Bystrc 5 1 2 2 9:15 5
5. Líšeň 5 1 1 3 7:10 4
6. Rousínov 5 0 2 3 3:7 2