Zápas krajského přeboru mezi Ráječkem a Rousínovem byl docela vyhrocený, i když už oběma soupeřům šlo jen o důstojnost. „Nic vám k tomu neřeknu, zeptejte se Vašíčka (trenér Ráječka – pozn. redakce), ten vám všechno řekne," odpověděl na žádost o zhodnocení utkání trenér Rousínova Milan Bouška. A mluvit nechtěl ani střelec jediné branky hostů Radim Dvořák.

Zlobit se přitom mohli jen na vlastní neproměněné šance, jestli rozhodčí nějak ovlivnil zápas, tak leda na obě strany různě posouzenými zákroky.

Olympii poslal do vedení pár minut před poločasem Radek Keprt. Po přestávce hosté srovnali, po odpískaném faulu gólmana Růžičky proměnil v 62. minutě penaltu Dvořák. V 70. minutě orazítkoval z trestného kopu břevno, za záda hostujícího brankáře neprošla ani dorážka. Hned z protiakce se ocitl v tutovce střelec penalty Dvořák, ale přestřelil bránu.

Mičko dál patřil k nejaktivnějším hráčům na hřišti, v 78. minutě vystihl rozehrávku Rousínova a nahrál Zemanovi, ten si udělal prostor ve vápně, ale jeho střela šla těsně nad bránu. V 83. minutě se domácí diváci přeci jen dočkali, míč dostal do sítě Zouhar.

Ráječko už těsnou výhru udrželo. „My jsme to hodně omladili, ta hra nebyla taková, jak bychom si představovali, ale kolektivním výkonem jsme to vybojovali," zhodnotil utkání předseda Olympie Marcel Mokrý.

Boskovice už měly záchranu jistou, ale v případě, že by neprohrály s Novosedly, udržely by se před nimi.

Největší šanci Boskovic měl v páté minutě Antonín Preč, ovšem utkání dominovali hosté, nastřelili dvakrát tyč a v 52. minutě je po chybě domácích na půlce a následném brejku poslal do vedení Kučera.

Domácí se vzpamatovali, nejdřív nastřelil Přikryl tyčku, v 74. minutě pak Stara srovnal hlavou po hezkém centru Koláře. „Remíza je dobrá, v prvním poločase jsme těžko hledali recept na jejich obranu. Bohužel bylo vidět, že nám chybí Lukáš Martínek a Martin Fadrný, s nimi bychom si vypracovali asi víc šancí. Výkon nebyl z naší strany tak dobrý, musíme teď zapracovat na tom, abychom to zlepšili," uvedl k zápasu boskovický trenér Jan Havlíček.

Pro Boskovice sezona skončila, poslední utkání už předehrály. V tabulce skončí čtrnácté bez ohledu na poslední zápasy soupeřů. Ráječko hraje poslední utkání ve středu v Moravském Krumlově. Teď je sedmé, teoreticky ještě může dosáhnout na páté místo.

Krajský přebor, 30. kolo

Ráječko – Rousínov 2:1 (1:0)

Branky: 42. Keprt Radek, 83. Zouhar Michal – 62. Dvořák Radim (pen.). Diváků: 115

Boskovice – Novosedly 1:1 (0:0)

Branky: 74. Stara Jan – 52. Kučera Radim. Diváků: 150