Rozdíl tří soutěží byl vidět, Ráječko mělo mnohem víc času na kombinaci i zakončení, domácím navíc chyběli důležití hráči hlavně v útoku. K rychlosti nepřispívalo ani horké počasí. „Mrzí mě, že jsme do zápasu neměli schopných deset lidí, takže to nesplnilo to, co jsem očekával. Myslím, že kdybychom byli kompletní, tak bychom byli důstojnějším soupeřem. Ráječko kontrolovalo celý zápas hru, pro nás to byl spíš takový lepší trénink," připustil po prohře 5:1 domácí kouč Tomáš Šenk.

Přesto mohly vést Jedovnice. Hned na začátku nebezpečně pálil Sedláček, střelu reflexivně vyrazil gólman Bednář. A bez gólu se hrálo pětatřicet minut.

Ráječko hrozilo hlavně po levé straně, domácí obraně unikal často Jakub Sedlák. Toho v 36. minutě po kombinaci zprava našel Martin Sehnal, od tyče se jeho střela odrazila do vápna a Tenora poslal přízemní střelou Ráječko do vedení. Na 2:0 zvýšil aktivní Sedlák. Jedovnice využily jednu z mála šancí v 39. minutě, kdy je hosté nechali proniknout až před gólmana a Pešička si už poradil. „Tam jsme propadli, s tím už nešlo moc dělat," podotkl ke snižovací brance gólman Ráječka Jindřich Bednář.

Olympii chyběl Maška, Neděla a Mičko, přesto bylo vidět, že se rozhodně nechce nechat zaskočit, její hráči hráli, co potřebovali. Lépe kombinovali i po přestávce, domácí si vytvořili jen ojedinělé náznaky brejků, nebo hrozili po standardních situacích po odpískaných faulech hostů. Přesto na začátku druhé půle doslova viselo ve vzduchu vyrovnání. Bednář neudržel v protislunci vysoký nákop a až natřikrát ho před dorážejícími hráči Jedovnic zpacifikoval. „Naštěstí to dopadlo, jak to dopadlo," okomentoval situaci Bednář, který ve zbytku poločasu moc práce neměl.

V 58. minutě nechali domácí ve vápně dlouhou dobu osamoceného Sehnala, ten si zády k bráně počkal, až mu naběhne Zouhar a naservíroval mu gólovku. Třetí brankou ztratil zápas grády, bylo jasné, že domácí už výsledek jen těžko obrátí. V 63. minutě to zkoušel nepřesně Vavřík hlavou, v 78. minutě opět úřadoval Marin Sehnal, který po narážečce se Zouharem tentokrát sám přesně zakončil z hranice velkého vápna. V 85. minutě předvedli domácí podařenou kombinaci. Akce skončila na obraně Ráječka. Vzápětí přišla ztráta míče na půlce, brejk hostů a druhá branka Martina Sehnala. I tentokrát si kanonýr Ráječka s vyběhnutým gólmanem s přehledem poradil.

„My jsme hráli prakticky bez útoku, na hrotu byl náhradní gólman a hráč z béčka, takže jsme soupeře moc neprověřili. Ráječko je samozřejmě někde jinde. Pro nás byly směrodatné ty zápasy, které jsme odehráli se soupeři, se kterými se budeme měřit a ty mně ukázaly, že bychom neměli hrát v I. B třídě nějakou podřadnou roli," popsal domácí trenér Šenk.

Pro Ráječko to byla generálka před sobotním zápasem na Spartě Brno. „Pro nás to byla výborná příprava na mistráky, na Spartě je podobně dobré hřiště. Jsme spokojení," potvrdil po zápase sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

Kunštát překvapil suverénní výhrou nad favorizovanými Bohunicemi. Vítěz poháru si z kunštátského hřiště odvezl prohru 4:1, o góly se podělili Zeman, Preč, Prudil a Haničinec. „Bohunice se neporáží každý den, mám z toho samozřejmě radost," okomentoval úspěch týmu trenér Vladan Horák. Kunštát čeká v neděli generálka na I. A třídu s Černou Horou.

Krajský pohár

Jedovnice – Ráječko 1:5 (1:2)

Branky: 40. Pešička J. – 79. a 83. Sehnal M., 36. Tenora, 39. Sedlák, 59. Zouhar

Kunštát – Bohunice 4:1 (1:0)

Branky: 4. Zeman, 64. Preč, 80. Prudil, 86. Haničinec – 52. Burčík