Dají se výsledky ankety a na hřišti nějak srovnat?
Individuální ocenění jsou krásná, ale stejně je to vždycky zásluha celého týmu. Určitě si toho vážím, ale ten týmový úspěch je pro mě důležitější.

Do Černé Hory jste přišel po sestupu, co bylo nejdůležitější udělat?
Důležité bylo, že přišel Michal Čech do branky, protože jsme měli dva mladé gólmany a bohužel ta zkušenost se ukázala u záchrany jako jedna z nejdůležitějších věcí. Bohužel se spadlo. Michal přinesl do branky potřebnou kvalitu a klid do zadních řad. Jeden z těch mladíků odešel do Ráječka a druhý se vedle Michala určitě něco naučí. Už teď je to na něm vidět, že se posunul dopředu.

A co ostatní posty?
Útok posílil Laďa Němec, který se mnou hrával v Jihlavě. I vpředu jsme měli problémy. Takže to táhneme s černohorskou ikonou Tondou Mazalem a v prostředku s Pavlem Jonášem. Spolu s brankářem je tohle jakási páteř mužstva.

Nejlepší fotbalista Blanenska pro rok 2017 Zdeněk Traxl.
Na blanenský fotbalový trůn usedl Zdeněk Traxl. Z okresního přeboru

Nebýt těsné porážky 2:3 v Boskovicích mohli jste mít po podzimu stoprocentní bodový zisk. Co je za ní?
Za prvé, sešlo se nám hodně zranění a bylo nás pouze jedenáct. Za druhé, Boskovice mají široký kádr výborných fotbalistů. Proti nám postavili mladé kluky a prostě nás uchodili. Ve druhém poločase jsme fyzicky odpadli. Ale musím přiznat, že tam byla i indispozice některých hráčů, protože den před tím byl nějaký dýchánek…

Asi to nezmění vaše postupové cíle?
Šli jsme do soutěže s plánem stabilizovat kádr a hrát co možná nejvýš. To se daří. Postup určitě nebyl žádným úkolem.

Kdy se začnete připravovat na jaro?
První sraz máme 5. února a v programu je i kratší soustředění v Mutěnicích. U nás máme menší umělku, ale pokud to půjde, chtěl bych jít na velkou. Něco máme domluveného v Boskovicích.

Jaké zvolíte soupeře pro zimní přátelská utkání?
Rozhodně nikoho z naší soutěže. Chci odehrát aspoň čtyři přípraváky. Zatím jsou vyjednány Velká Bíteš, Tuřany a Jedovnice.

Hrával jste vyšší soutěže. Je možné něco ze zimních příprav těchto klubů aplikovat v okresním přeboru?
Určitě, ale musí se najít míra. Pro kluky tam určitě budou nové prvky, na které já jsem byl zvyklý. Ale především bych přípravu chtěl zpestřit tak, aby to kluky bavilo. Chci hodně pracovat s balonem, to je na okrese ta největší slabost.

Budete hledat další posily?
Teď máme dobrý a široký kádr, takže nějaké výraznější posily by měly přijít až v létě.

Vladimír Kristýn
Klima na zápasech se u nás lepší, říká šéf blanenského okresního fotbalu Kristýn