Pardubice vyhrály jen v prvním kole, kdy smetly Most 7:1. Potom třikrát prohrály a patří jim až šestá pozice. „Po minulé sezoně nám ukončili činnost dva hráči, kteří umí vstřelit branku, a je to znát. S tímto se musíme poprat a poté nastane obrat,“ vyhlížel pardubický kouč Miroslav Kaluža.

V minulém kole Východočeši podlehli v Brně 0:4. „Nemyslím si, že to byl jednoznačný zápas. Do stavu 1:0 šlo o otevřený duel. Domácí tým nedokázal překonat naši aktivní hru v defenzivě. Zápas rozhodl až druhý gól, po kterém jsme hru změnili ve snaze jej korigovat. Hráčům můžu vytknout pouze špatné zakončení, které rozhoduje utkání,“ vracel se ke střetnutí pardubický stratég.

To Blanensko prožívá zcela opačný úvod celostátní soutěže. V pěti utkáních neztratilo ani bod a v tabulce okupuje druhou pozici jen o skóre za Brnem. „Na tabulku je momentálně hezký pohled, ale soutěž se teprve rozehrává. Zatím je brzy na předčasnou euforii. Zápasů do konce ligy zbývá ještě mnoho,“ upozornil blanenský kouč Petr Dolníček.

V minulém kole přijel do Boskovic pražský obhájce titulu a vracel se s porážkou 3:6. „Praha přijela ve velice silné sestavě. Byl to pěkný zápas od obou mužstev. Začátek jsme nezachytili, ale postupně jsme přebrali iniciativu a byli jsme celý duel lepší tým,“ liboval si blanenský trenér.

Olga Oldřichová rozená Šicnerová. Vítězný rozběh na sto metrů na Olympiádě v Londýně.
Vadí mi málo oblečení atleti, říká legenda

Momentální pohodové rozpoložení Jihomoravanů neuniklo ani pardubickému kouči. „Budu se opakovat. Stejně jako v Brně i Blanensko, respektive jeho hráči, zřejmě v této sezoně ke všemu přistupují jinak než dřív. Možná to je i jiným motivačním faktorem v těchto týmech, který si v Pardubicích nemůžeme dovolit,“ uvažoval Kaluža.

Blanensko zatím nastřílelo 32 branek a v nejlepší desítce kanonýrů má hned tři hráče. Stejně jako v předchozích třech ročnících pořadí vévodí blanenský kapitán Ondřej Paděra se šestnácti góly. Pět branek dal jeho reprezentační parťák Jan Koudelka. „Samozřejmě na hráče upozorním, jenže na hřišti jsou s nimi přece ještě tři hráči a gólman. Sami nic neuhrají,“ připomněl pardubický trenér. Dva snajpry doplňuje ještě tvůrce hry David Krška, který ke čtyřem gólům přidal sedm asistencí.

Blanensko i přes současné rozložení sil čeká na hřišti druhého celku uplynulé sezony těžká práce. „Právě proto, že Pardubice momentálně tápou, udělají vše proto, aby s tím něco udělaly. Záleží, v jaké sestavě se mužstva sejdou. Tomu pak podřídíme taktiku,“ doplnil Dolníček.