Ráječko domácí ze začátku přehrávalo. Už v deváté minutě poslal Olympii do vedení Janda. Pak se blýsknul zákrokem gólman Bednář.

Po půlhodině hry zase čaroval brankář Ústí nad Orlicí. Vychytal Zouhara i Jandu. A domácí začali zlobit. Jejich tlak v závěru první půlky ještě gól nepřinesl, a tak si počkali na druhý poločas. Ráječko prostřídalo a nechalo soupeře zbytečně hrát. Výsledkem byla vyrovnávací branka Fikejze v 55. minutě a o pět minut později gól Vaňouse na 2:1 po rychlé kombinaci.

Ráječko inkasované góly nabudily k tlaku, jenže šance Mička ani střely z bezprostřední blízkosti stav nezměnily. Vavřík pak nastřelil břevno. Gól mohl v dalších třech šancích dát Mičko, ale místo toho přišla třetí branka domácích v 85. minutě, kdy se znovu trefil Vaňous. „Výsledek vypadá jednoznačně, přesto jsme byli vyrovnaným soupeřem. Dvacet minut jsme je nepustili za půlku, bohužel jsme nedali šance. Pro nás to byl první zápas, kdežto pro domácí už třetí, jsou v jiné fázi přípravy než my," hodnotil utkání sportovní manažer Olympie Marek Bláha.

V sobotu od 14.00 čeká Ráječko další atraktivní soupeř – Rosice.

Blansko hrálo už třetí utkání. Po výhře s Morkovicemi a s Líšní si tentokrát zajeli svěřenci trenéra Zbořila pro výhru s Kuřimí na hřiště VUT. Doma zůstaly opory týmu gólman Juran i Švancara s Mezlíkem. Zastoupili je další hráči.

V prvním poločase se tlačili do zakončení Beránek, Flachs i Chloupek, ale nikomu se do přestávky gól vstřelit nepovedlo. Až po změně stran otevřel skóre Dominik Flachs. Pak propálil kuřimského gólmana Chloupek. V blanenské bráně předvedl zákroky dorostenec Veselý, který střídal Proseckého. V 68. minutě nařídil rozhodčí penaltu po zákroku na pronikajícího Trtílka a ten ji s přehledem proměnil. Blansko tak porazilo slabšího soupeře 3:0.

Blanenského útočníka v minulých sezonách v přípravě často brzdily zdravotní komplikace, teď trénuje naplno a střílí branky. Vyšší zápasové vytížení mu nevadí. „Mně to vyhovuje určitě víc. Na tréninku si sice nějaké věci řekneme, ale přece jen dodržet je v zápase je něco jiného. Takže mně určitě častější zápasy nevadí," podotkl Jan Trtílek.

Blansko v utkání s Kuřimí natáhlo vítěznou sérii. „V prvním poločase nám chyběl pohyb, což se po přestávce zlepšilo a přineslo to i branky," uvedl k utkání blanenský trenér Zbyněk Zbořil.

Další zápas hraje Blansko už ve středu v Boskovicích, v sobotu pak ve Vyškově.

Fotbal příprava:

Ústí nad Orlicí – Olympia Ráječko 3:1 (0:1)

Branky: 55. Fikejz, 60. a 85. Vaňous – 9. Janda

FK Blansko – FC Kuřim 3:0 (0:0)

Branky: 50. Flachs, 60. Chloupek, 76. Trtílek (pen.)

Další zápasy:

středa 3. 2., 18.00
Boskovice – Blansko
(UT Boskovice)

pátek 5. 2., 18.00
Boskovice – Jedovnice
(UT Boskovice)

sobota 6. 2., 11.00
Vyškov – Blansko (Vyškov)

sobota 6. 2., 14.00
Ráječko – Rosice (VUT Brno)