Do okresního derby krajského přeboru fotbalistů šla hostující Olympia z lepšího postavení v tabulce a s úspěšnou šňůrou tří vítězství a jedné remízy. Dobrou formu ale začala prokazovat až po vzájemné testovací půlhodince.

V ní se do jedné šance dostali domácí i hosté, ale koncovku hráči nezvládli. Narůstající převahu pak Olympia vyjádřila brankou „do šatny“.

Ve 43. minutě si na centr z nepřímého volného kopu naběhl Matěj Sedláček a ke smůle domácích tentokrát zakončil přesně. „Na derby jsme byli dobře připravení. Známe jejich silné i slabší stránky, a i když náš výkon byl trochu profesorštější, než bych si představoval, dodržovali jsme to, co jsme dodržovat chtěli. Myslím, že jsme kontrolovali průběh celého utkání a jen ta pojistka přišla trochu pozdě. Mohli jsme rozhodnout už dřív, a pokud bychom proměnili všechny šance, tak by výsledek byl daleko vyšší,“ konstatoval po závěrečném hvizdu rozhodčího trenér hostů Petr Vašíček.

Zároveň sportovně uznal, že pro jeho tým mohly nastat i výrazné komplikace. Ve druhém poločase za stavu 0:1 běžel Jan Stara sám na brankáře Karla Němečka, ale ten jeho sólo výborným zákrokem zneškodnil. Pak ještě branku hostí zachránilo břevno. „Na šance a asi i herně bylo Ráječko lepší, pro nás je ale škoda, že Honza Stara nevyrovnal po tom sólu. A pak ještě, když jsme trefili to břevno, tak místo, abychom balón dorazili do branky, tak koukáme, kam to spadne a hosté míč pohodlně odkopnou. Vývoj zápasu by pak samozřejmě byl jiný,“ litoval promarněné příležitosti domácí trenér Jan Havlíček.

„A právě proto bych chtěl pochválit Němečka, že chytil tu šanci Starovi. Tím nám dal klid do koncovky,“ dodal Vašíček.

NAPĚTÍ AŽ DO KONCE

Pro diváky ale bylo určitě lepší, že hosté své šance zahazovali. V této činnosti se nejvíc „činili“ hostující Martin Sehnal a Jakub Mičko. Zápas tak byl otevřený do polední minuty. Teprve v ní hosty po rychlé akci uklidnil gól Patrika Lidmily.

Do prestižního souboje nastoupili domácí bez vysokých obránců Ondřeje Václavka a Antonína Koláře, Ráječku chyběl rychlonohý útočník Daniel Keprt. Bohužel po nezaviněné srážce musel hřiště brzy opustit Michal Zouhar. „Jistěže my i oni chápeme zápas jako klasické derby. Ale žádné přehnané emoce v tom nejsou, všichni se dobře známe. To zranění je taková malá kaňka na celkem dobrém zápase, ale vyplynulo ze hry a ne z úmyslu. Ráječko mohlo vést i 3:0 a určitě vyhrálo zaslouženě, ale my jsme pořád byli na dostřel,“ doplnil Havlíček.

Nakonec se tedy téměř zopakoval výsledek z minulé sezony, kdy Olympia Ráječko derby v Boskovicích vyhrála 3:0.

FC Boskovice – Olympia Ráječko 0:2

Poločas: 0:1. Branky: 43. Sedláček, 90. Lidmila. Rozhodčí: Novák – Julínek, Krchňák. ŽK: Stara, Müller, Daněk – Sedláček, Sehnal. Diváků: 160.

Boskovice: Bednář – Müller, Daněk, Černý, Horák (69. Hlaváček) – Stara, Živný, Bayer, Preč, Martínek – Novák (71. Růžička). Trenér: Jan Havlíček.

Ráječko: Němeček – R. Keprt, Bárta, Sedlák, Müller – Zouhar (28. Horák), Horáček (90. Perout), Lidmila, Sedláček – Sehnal, Mičko (81. Zeman). Trenér: Petr Vašíček.