Ve větší pohodě mohou jít do utkání hosté z Olomouce-Holice. Jednak mají o šest bodů víc, jednak jejich jarní bilance je lepší než blanenská. HFK získal čtyři body, Blansko jediný. „Projevuje se, že v zimě tam došlo k posílení, jako ostatně ve všech mančaftech, které jsou namočené, kromě nás. Kvalita tam šla určitě nahoru,“ upozornil blanenský trenér Zbyněk Zbořil.

Ten do zápasu zcela jistě vyšle stejnou sestavu, která nastupovala v minulých kolech. Kádr týmu je úzký a moc kombinací Zbořil k dispozici nemá. Za této situace se tedy v přípravě zaměřil spíše na psychiku mužstva. „Já jsem to v kabině postavil trochu jinak. Ne, že se zachraňujeme, nechci, aby kluci byli nervózní, aby řešili nějakou tabulku nebo záchranu. Bereme to jako třeba finále poháru, prostě jeden zápas, který chceme vyhrát. Hráči dostanou jen základní informace o soupeři, opravdu je nechci ničím zatěžovat,“ zdůraznil Zbořil.

Holický trenér s prvoligovými zkušenostmi hráče i šéfa lavičky Vlastimil Palička je v jiné situaci. Připustil sice, že z důvodů zranění jsou v sestavě nějaké otazníky, ale věří, že do výkopu zápasu budou všichni hráči v pořádku. I jeho filozofie příliš nezdůrazňuje mimořádný význam střetnutí z hlediska boje o udržení. „Snažím se hráče připravovat tak, že každé utkání je důležité, za každou výhru že se dostávají tři body. Blansko není výjimkou,“ zestručnil své cíle pro utkání.

Na podzim prohráli Blanenští v Holicích 0:1 prakticky vlastní brankou. „Herně jsme byli lepší, ale nedali jsme góly a naopak jsme si dali vlastní branku a už jsme to nedokázali otočit. Teď to ale bude úplně jiný soupeř a úplně jiné utkání,“ dodal Zbořil.

FK Blansko – 1. HFK Olomouc

Sobota 15. dubna, 16.00 hodin, stadion v Údolní ulici.

Tabulka:
14. HFK 20 5 5 10 15:40 20
15. Blansko 20 4 2 14 21:30 14

Na podzim: HFK Olomouc – Blansko 1:0 (1:0).