Naposledy trénoval divizní Svitavy, v sezoně 2012/13 s nimi skončil na pátém místě, vloni v březnu pak po vzájemné dohodě ukončil angažmá. Svitavy nakonec sestoupily do krajského přeboru. Od té doby měl Zbořil od trénování pauzu, i když se ve fotbalovém prostředí pohyboval. Fotbalisté Blanska jsou po podzimu v divizi D šestí a chybí jim pět bodů na první Starou Říši.

S jakými pocity se vracíte do Blanska?

S chutí do práce. Měl jsem teď plánované volno, potřeboval jsem už vyloženě z trénování vypadnout a teď se těším na další práci. Když mě oslovilo Blansko, nebylo proč váhat.

Byla pauza dostatečně dlouhá, abyste si odpočal?

Já myslím, že ano. Jsem připravený.

Co čekáte od angažmá v Blansku?

Dohodli jsme se na dlouhodobější spolupráci, cílem je zapojovat mladé hráče a hrát fotbal, který bude bavit je i diváky. Na podzim tady chodily skvělé návštěvy, i když ke konci lidí bylo trochu méně. Na to chceme navázat.

Dohodl jste se s vedením klubu na nějakou konkrétní dobu?

Je to otevřené a víte, jak to s trenéry je, moc se to nedá naplánovat.

Otázkou ovšem je, jestli se dá divize hrát jen s odchovanci…

Jsou tady i rozdíloví a zkušení hráči jako Petr Švancara nebo Pavel Mezlík, taky usilovně pracujeme na tom, abychom přivedli ještě jednoho konstruktivního středního záložníka.

Vyhovuje vám styl, na který jsou hráči zvyklí od trenéra Kuglera?

Já jsem ofenzívní trenér, takže určitě nemám problém s útočným fotbalem. Pro ten můj fotbal mi chybí právě ten tvořivý hráč, jinak si myslím, že to s těmi hráči, co tady jsou, poskládám. A některé hráče znám, buď jsem je trénoval, nebo jsem je sledoval.

Trénoval jste už dost týmů, v divizi jste byl už před léty, kam se podle vás tato soutěž vyvinula?

Normálně jsem optimista, ale v tomhle ne, dřív to bylo opravdu někde jinde, úroveň soutěže šla níž. A i divize C, kde jsem trénoval Svitavy, je na vyšší úrovni než D. Ale divize je pořád dobrý odrazový můstek pro mladé hráče, kteří chtějí něčeho dosáhnout, jde jen o to, jakou budou mít chuť do práce.

Teprve se seznamujete s týmem, ale máte už přesto jasno, na čem hlavně chcete zapracovat v zimní přípravě?

Největší problém je v Blansku s tréninkovými plochami, umělá tráva tady chybí, snad je to už poslední zimu. Budeme se to snažit nahradit větším počtem zápasů, k těm víkendovým přidáme i další v týdnu. Limituje mě to, ale musím si s tím nějak poradit.