„O tom, že budeme hrát třetí ligu, se rozhodlo na poslední chvíli. Kádr jsme pak narychlo šili horkou jehlou. Vzhledem k těmto okolnostem nejsem s podzimem zklamaný, i když ke spokojenosti mi nějaké tři body navíc chybí. Všichni kluci ale zaslouží pochvalu za bojovnost, pracovitost a týmový přístup, mnozí z nich mě příjemně překvapili," zhodnotil první poloviny sezony trenér Zbyněk Zbořil.

Už nyní je však víceméně jasné, že na jaře budou hrát jeho svěřenci o záchranu. „V posledních letech sestupoval většinou jen jeden celek, letos to však podle vývoje druhé ligy vypadá, že budou padat hned tři, což je pro nás nepříjemné. Když se na to podíváme reálně, tak kromě Líšně s Kroměříží pod sebe můžeme dostat asi už jen HFK nebo snad Mohelnici. K tomu ale budeme potřebovat posílit kádr. Nějaké hráče máme vytipované a začínáme jednat už od začátku tohoto týdne. Na druhou stranu asi odejdou kluci, co u nás byli na hostování. Do zimní přípravy se Zbrojovkou naskočí Floder s Kučerou, kterým přejeme jen to nejlepší," poznamenal Zbořil.

„Jsem za tu šanci rád. V MSFL hraje řada zkušených hráčů, juniorská liga by mi tolik nedala. V zimě se chci ale opět porvat o místo v prvoligovém kádru," potvrdil vyšší ambice Jakub Kučera.

Zimní přípravu mají blanenští fotbalisté naplánovanou v domácím prostředí, především díky tomu, že mohou využívat nedávno otevřené hřiště s umělým povrchem. Soupeře už však mají domluvené zajímavé, například druholigový Prostějov nebo Chrudim z ČFL.

ANTONÍN ZABLOUDIL